1 reactie

Verduurzaming landbouw met 50 miljoen

Landbouwminister Gerda Verburg investeert in 2009 en 2010 veertig miljoen euro extra in verduurzaming van de veehouderij.

Het geld komt uit het budget dat het kabinet heeft vrijgemaakt in het crisisakkoord. Eén helft van het bedrag is bedoeld voor het stimuleren van de bouw van duurzame stallen; in 2011 moet 5 procent van de veehouderijstallen integraal duurzaam zijn. De andere twintig miljoen gaat naar de subsidiëring van luchtwassers.

Daarnaast heeft Verburg tien miljoen beschikbaar gesteld voor andere duurzaamheidsmaatregelen. Zo is er vijf miljoen voor het saneren van verspreid glas, 3,5 miljoen voor nieuwe projecten op het gebied van groene grondstoffen en agrologistiek en 1,5 miljoen voor de oprichting van een internationaal onderzoekscentrum op het gebied van algen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    g

    met deze lage prijzen wordt de landbouw niet duurzaam

Of registreer je om te kunnen reageren.