Redactieblog

Verburg overweegt overgangstermijn sleepvoet

Landbouwminister Gerda Verburg wil een overgangstermijn instellen voor de afschaffing van de mestuitrijdmachines met sleepvoet.

Dat blijkt tijdens het debat over het vierde actieprogramma nitraat in de Tweede Kamer. De minister gaat met de Europese Commissie overleggen over een overgangsperiode van twee tot vier jaar voor het gebruik van de machine op grasland op zandgrond.

Loonwerkersorgansatie Cumela drong aan op een overgangstermijn voor het afschaffen van deze machines, om loonwerkers de gelegenheid te geven de machines af te schrijven voordat ze investeren in een nieuwe machine.

Verburg heeft ook toegezegd een project te beginnen over het verbeteren van de mestexport. Het project Stroomlijnen mestexport wordt op korte termijn in uitvoering genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.