5 reacties

Verbreding kan sector miljarden opleveren

De multifunctionele landbouw kan boeren en tuinders binnen tien jaar tot 4,5 miljard aan extra omzet opleveren.

Met name voor streekproducten bestaat een enorm marktpotentieel. Zo ver is het echter nog lang niet, staat in twee rapporten. In opdracht van het ministerie van landbouw hebben onderzoeksbureau Ecorys en Wageningen UR studie verricht naar de mogelijkheden voor verbreding. Hieruit blijkt dat er enorme groeikansen zijn voor activiteiten als de verkoop van streekproducten, recreatie en kinderopvang op de boerderij. Daarvoor moet wel een groot aantal knelpunten worden opgelost.

Zo is het voor boeren nu meestal niet mogelijk lokale producten in het schap van de supermarkt te krijgen; grote inkoopcombinaties dicteren de markt. Ook werken wet- en regelgeving vaak belemmerend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  verbreding loopt gewoon stuk op de enorme bureaucratie,je krijgt heel wat ambtenaren op je erf die je aan de praat houden

 • no-profile-image

  veehouder

  En wat is nu de conclusie uit dit rapport?
  Het (kan) miljarden opleveren.
  Net zoiets als het kan vriezen en het kan dooien............

 • no-profile-image

  D

  Juist!!
  Een goede eerste tak is de beste tweede tak. OF: Een goede tweede tak is een werkende partner.

 • no-profile-image

  johnvankessel@hetnet.nl

  een hoop potentiele omzet waar andere weer mee vandoor gaan. de boeren maken geen zelf geen kans doordat een groot deel van het vermogen nodig is om het bedrijf draaiende te houden.

 • no-profile-image

  klaaskip

  5 jaar geleden met een klein winkeltje als eerste in de gemeente begonnen dit liep aanvankelijk goed nu 5 jaar later zijn de boerderij winkeltjes hier in de gemeente niet meer op tweehanden te tellen de supers zien dit ook en gaan nu de producten van onze boerderij winkels ook in de supermarkt zetten tegen zeer lage prijzen dus weg extra inkomen het moraal van dit verhaal schoenmaker blijf bij je leest zorg daar waar je goed in bent voor 100% doet ( produceren van hoog waardig voedsel )en laat je niet lekker maken door studie van hoge scholen die daar weer hun tijd mee vullen maar ver van de realiteit staan .

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.