Redactieblog

29 reacties

Valt Rutte voor charmes Thieme?

Potsierlijk, het gespartel van de VVD over de bio-industrie. Een ander woord heb ik er niet voor. Of viel Rutte echt voor de charmes van PvdD vrouw Marianne Thieme?

We zullen het nooit weten. Zeker is dat de VVD plotseling twee meningen heeft over de bio-industrie. Mark Rutte spreekt in een debat over "het mensonwaardig opstapelen van varkens" en Janneke Snijder zegt dat er in Nederland helemaal geen bio-industrie is.

Binnen de VVD wordt wat gegniffeld over de uitglijder van Rutte. Snijder denkt dat haar fractieleider "er is ingetuind". Ger Koopmans meent dat de vrijgezel Rutte gewoon even verblind was door de charmes van Thieme. Die verleidde hem tot de negatieve opmerkingen over de intensieve veehouderij in Nederland.

Hoe dan ook, Thieme heeft weer eens gescoord. Ze heeft de VVD gefileerd, waardoor pijnlijk duidelijk werd dat daar niet meer gelijk en positief wordt gedacht over intensieve veehouderij. Dat is vervelend. Van de Partij van de Arbeid is al bekend dat die de intensieve veehouderij heeft laten vallen. Ook Groen Links en de SP verketteren onze manier van vee houden. Dan blijft alleen het CDA over als een steunpilaar voor de boer.

Dat is weinig. Er hoeft niets te gebeuren of een meerderheid van de Tweede Kamer kan voor de boer nare beslissingen gaan nemen. Dat moet worden voorkomen. Het eerste signaal dat we af kunnen geven is bij het stemmen voor de Europese verkiezingen. Massaal stemmen op een boervriendelijke partij. En er voor zorgen dat Thieme, charmes of niet, in haar hemd staat. In gezelschap van Mark Rutte.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Patrick je visie, voor zover je al over visie kunt spreken, ontbreekt. Liever een doodlopende weg dan helemaal geen weg. Op een doodlopende weg kun je nog bepalen om terug te gaan. Maar Patrick heeft helemaal geen weg in de aanbieding.

 • no-profile-image

  centraal dictatoriale aansturing

  @demo, laat me niet lache.... kadaverpolitiek is iets dat door het CDA uitgevonden is. Iemand mag een afwijkende mening hebben maar hem niet uitdragen en owee... voor je het weet lig je er uit.

 • no-profile-image

  Hijgende

  Stemmen op het CDA. Op het Corrupt Demagogisch Aso-Achterkamerpolitiek. Dan ben je diep gezonken. Het CDA is een partij voor de dommen. Een partij die alleen maar zwalkt, een partij waar democratie niet bestaat. Een partij waar men denkt altijd de juiste beslissing te nemen. een partij waar het voor de lol doodschieten van dieren wordt bestempeld als wildbeheer. Een partij die uitwassen bij boeren nooit openlijk zal bestraffen. Een parij waar milieuregels gemaakt worden, die altijd zijn te ontduiken. Kortom een partij die weg moet van de politieke vloer. Alleen hel, maar dan ook hele domme boeren stemmen op zo'n partij. het leven van dieren stelt bij het CDA niets voor, de intrinsieke waarde van deze wezens wordt door hen verloochend. Tot de haan 7 keer kraait.......................Judassen zijn het.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Wat een een achterlijke en zieke geest, dit hijgend hertje. Ledereen die zijn visie niet onderschrijft en niet op zijn favoriete partij stemt is dom.
  Blijkt weer eens duidelijk waaruit de achterban van de milieu- en dieren-Taliban uit bestaat. Intolerant, arrogant, dogmatisch, ondemocratisch en met rood-fascistische ideologie. Nederlanders, hoedt u voor deze mensen, uw vrijheid van denken en mening staat op het spel.

 • no-profile-image

  Demo

  Joost waar haal jij de wijsheid vandaan dat iedereen die anders denkt als een terrorist wordt bestempeld,er is geen enkel land waar zoveel vrijheden zijn als in Nederland .
  Wat de vis betreft toch maar de ocraan leeg vissen??????

 • no-profile-image

  Demo

  Leo haal zelf de kop is uit het zand,Ten eerste ben ik helemaal geen voorstander van mega bedrijven maar meer van een familie bedrijf ,maar dan werk je toch gauw zo,n 60 a 70 uur per week als je een redabel bedrijf wilt hebben . Ten tweede je hebt je het over kilo knallers ja zo worden we misbruikt door de groot grutters. Ten derde die z,g varkensgriep komt uit MEXICO wat heeft de ned, bio er mee te maken .En weet je er zijn verschillende personen als jij die niets liever doen dan negatieve stemming maken als het over boeren gaat ,maar dat gaat al 30 jaar zo een voorbeeld in 1970 wisten milieu mensen het zeker in 2010 zouden er geen bossen meer over zijn in nederland door de bio industrie nou kijk eens rond zou ik zeggen

 • no-profile-image

  Patrick

  @ Geachte Wim, inderdaad had ik me iets te generaliserend over de CDA uitgelaten. Als er meer mensen als EP Esther de Lange zou zijn ,CDA, die soms best goede uispraken doet, waarvan ik echt denk dat ze ze die doet vanuit inzicht, dat is een kleine hoop in een rare wereld die CDA heet, voorals nog minimale hoop. Roepen kan iedereen maarvertalen in de praktijk is ook moeilijk voor veel CDA`rs. Als zij nou leiding zou geven aan Henk Ormel, ook zou corrigeren bij stipide uitspraken als dit, en ook aansturen zou dat beter zijn. Henk Ormel heeft zeker nog veel super visie nodig, hij lijkt te zijn blijven hangen in zijn ontwikkeling.
  Maar terug tot het punt. Henk Ormel doet iets heel vreemds namelijk, en dat moet goed gezien worden door iedereen.
  Je hebt vlees eters, niet-vlees eters en veganisten. Allen in verschillende aantallen of in wisselende formaties.
  allen hebben een eigen mening en kunnen en mogen die uiten.
  Zelf eet ik geen vlees, maar ben niet tegen vlees eten, wel probeer ik iedereen te vertellen, dat als men vlees eet, het wel een dier is dat op de 1 of andere manier op je bord gekomen is. Dus het traject vind ik belangrijk.
  Ormel wil al ingrijpen op het moment dat mensen meningen kunnen vormen of keuzes kunnen gaan maken aan de hand van nu dus een ander kookboek.
  Hij wil dus als CDA dus zelf sturen aan de hand van verbieden van informatie wat hele normale informatie is om vrije keuzes over te kunnen maken.
  De keuze kun je dus later maken als je een recept volgt of niet.
  Dus een enorm domme uitspraak en plan.
  Let op dat niemand binnen de CDA dit nu gaat corrigeren uit politike correctheid, terwijl Henk Ormel keihard zou moeten worden teruggefloten door zijn eigen collega`s, een partij die dat niet meer kan is lam-gelegd.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Demo, inderdaad even tijdelijk terug, als het over dodelijke gentechnologie gaat of over doodlopende wegen kan ik het nog niet laten om niet te reageren.
  Op andere onderwerpen moeten we maar zien wat de toekomst brengt.
  Kijk in feite doe ik de goedbedoelde mensen in de CDA een grote gunst.
  Een type als Ormel zou plaats moeten maken voor anderen met ietsjes meer verstand. Ik zal men probleem met de CDA uitleggen, de CDA heeft veel trouwe aanhangers, ze zijn toch in het verleden altijd goed geweest voor minimaal een zetel of 20, helaas zie ik dat nog niet anders. Ze zijn dus als organisatie of belangen partij toch redelijk aanwezig, redelijk georganiseerd, ongeacht of ik dat wil of niet. Echter de CDA komt niet uit hun eigen dwangbuis. Het roepn van mooie woorden en beloftes kunnen ze echter wel, waarmaken is een stap te ver voor de CDA, en dat gaat maar door, mooie woorden, mensen trappen erin, hup kiezen weer CDA en hup weer een vreemd beleid, en hup weer mooie woorden. CDA is landbouw georienteërd, tenminste dat denken ze. Alle boeren en sector belangen behartigers denken dat ze bij de CDA op het goede adres zijn en stemmen CDA. De mensen die gekozen worden, komen uit de sector zelf en hebben grote belangen met de industrie en deze sector. Kom je uit de sector en je wilt politeike cariere maken, klop je bij de CDA aan en zorgt voor een loyale kruiwagen, en dan kom je er wel. Eenmaal in de politiek zijn ze een speelbal van hun eigen onzekerheid en luisteren naar de industrie en sector. Wat vooral dus megastal, megaslachterij, mega industrie met megamacht en mega veel geld is.
  Dit is hoe het werkt bij de CDA, op hoog politiek niveau. Echter zij hebben stemmen nodig en maken er een mooie show van, echter de gewone boeren familiie is er niets mee opgeschoten laatste 50 jaar. Hardwerken voor weinig geld en steeds minder respect van de consument. Maar dat maakt de landbouwindustrie niets uit, zolang hun portomonee maar gevuld is.
  Je ziet de Tweede kamer leden van de CDA af en toe een voorstel maken, terwijl ze zelf weten dat het niet haalbaar is, puur alleen om de achterban het gevoel te geven dat ze er zijn voor de CDA. Maar dat is gespeeld, en pure schijn, dat weten ze zelf ook al vooraf.
  Mensen die zich echt verdiepen in de maatschappij, in de wereld en in organisaties stemen niet echt snel op de CDA. Voor christelijk motieven hoef je het al helemaal niet te doen. Voor vooruitgang zijn zij de zwakste schakel in de keten. Kijk nu eens naar van Geel, zeker geen troefkaart, puur ijdel en denkend in eigen gelijk. Hij wil niet samen werken met SP of PVV, ik bedoel hoe beperkend ben je dan, machtswaanzin ten top. Ormel is al een ramp met zijn kookboek ten top. Koopmans heeft veel aansturing nodig en Atsma ook, echter zij laten zich aansturen door de industrie en lobby, daarom komen zo ook zovaak onzeker over. Verburg heeft veel leidinggevende capaciteiten, maar zou iets breeder moeten kunnen denken.
  Het zou goed zijn als Minister Verburg voor een jaar een stapje terug zet naar de functie als staats secretaris, en voor 1 jaar Esther Ouwhand, de leiding geeft. Zoals ik het zie kan Verburg nog enorm veel leren van haar.
  Voor de voedsel producent is dat veel beter, voor boeren families ook, en voor de consument weet ik wel zeker dat het beter is. Voor toekomstige generaties is het enorm, enorm veel beter.
  Verwar je het woord obsessie niet met het woord realsime?

 • no-profile-image

  Demo

  Joost weet je dat er bij het C.D.A. meer dieren vrienden zitten dan bij de P.v.d.D..
  centraal.... doodpolitiek??? nergens zoveel menings vrijheid dan bij het C.D.A iemand met een andere mening kan volop mee discusseren ( krijgt niet altijd zijn zin Als er geen meerderheid voor is )dat is democratie.
  Patrick lang verhaal ,maar het C.D.A heeft de laaste 30 jaar toch niet alleen geregeerd ,b.v samen met P.v.d.A ,D66, V.V.D en er is zelfs een paars kabinet geweest hoe kun je nu een partij daarom overal de schuld aan geven,trouwens wat is in je ogen een grote stal B.V mag er wel een grote stal gebouwd worden voor iemand die vis gaat kweken om zo het leeg vissen van de oceaan te helpen voorkomen. Natuurlijk heb je gelijk als je zegt dat er in het verleden fouten gemaakt zijn (waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt ) . Kijk waar het hier om ging in dit art is dat Rutte viel voor de charme van Thieme en dat is eigenlijk een doodzonde in de politiek ,men heefteen partij program en dan moet men niet zijn... achterna lopen.

 • no-profile-image

  Anneke

  Vroeger waren mensen die links stemden sociaal bewogen met de zwakkere in de samenleving. Nu heeft de linkse stemmer zich ontwikkeld en is alleen bewogen met het milieu, maar ook grote zakkenvuller geworden. Ik weet niet of dit wel een voortuitgang. Als je het zetelaantal van de PvdA ziet, zijn er meer mensen die er zo over denken.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Demo, tijden veranderen nu eenmaal, dat ben ik volkomen met je eens, vooruitgang is subjectief en ben daar echt niet op tegen. De vraag en realiteit is hoe vul je dat in.
  Realisme, puur realisme is het volgende.
  Reëler kan het niet als de realiteit is dat Henk Jan Ormel een vegetarisch kookboek wil verbieden. Hij wil wel spotjes financieren uit dezelfde pot op vlees te promoten. Ik bedoel die man is geen klein kind, hij heeft er waarschijnlijk goed over na gedacht en toch komt hij met deze denkwijzen. Wat vind je, zorgelijk of ziekelijk?
  Deze denkwijzen en redeneringen zie je door de hele CDA, het is echt ongehoord.
  Deze manier van denken zie je maar weinig, daarom is mijn suggestie om Esther Ouwehand maar een jaartje de taken laten uit te zetten daar bij LNV om in ieder geval een werkzame toekomst te maken, en te hebben voor voedsel producenten, en ook nog een leefbare planeet te hebben. Zij heeft wel inzicht, en ook wijsheid om goede of moeilijke beslissingen te maken in tijden van crisis. Het is inzicht hebben in meer dingen tegelijk en verbanden in perspectief te zien.
  De CDA komt niet verder als hun mega lobby en industrie belang, en met pijn en moeite wordt er geluisterd naar andere inzichten.
  Hoe kan het dat er op de CDA in 2006 met verkiezingen 2.608.573 mensen gestemd hebben? Hoe kan het dat ik van die 2 miljoen mensen niemand zie of hoor die enige twijfel heeft over het gentech verhaal. Laat je gentech volledig toe is het EINDE biologische landbouw in Europa. EINDE vrije keuze consument. Plus de lange termijn gevolgen zijn NIET bekend. Nu zijn er al genoeg twijfels en enorm veel zorgen. Hoe kan het dat mensen dit risico willen nemen voor hun bloed eigen kinderen en toekomstige generaties. Hoe kan het dat de VVD hierin ook faalt, de gentech industrie zal een monopolist zijn en de boer zal zijn slaaf zijn, de markt zal totaal beheerst zijn. Hoe kan het dat de CDA en VVD en al zijn kiezers dit met droge ogen goed vinden.
  Waarom denken kleine boeren of tuinders dat nog steeds dat CDA het beste is voor hun, CDA is fel voorstander van gentech, en eenmaal binnen zal de gentech in elke sector van land en tuinbouw zijn weg vinden.
  De CDA claimed het christelijke gedachten goed, dus kan ik ze daar ook op aanspreken, wat is nu hun rentmeesterschap voor de planeet?
  In tijden van crisis wil Koopmans alle regels opheffen zodat de bio industrie meer en meer kan produceren, hoezo nog meer overschotten en lekker dumpen in 3e wereld landen?
  Wie wilde tienduizenden mensen in Nederland een manifest laten ondertekenen om normale wetten te volgen, en noemt deze mensen terroristen? Het interesseert de CDA niets, totaal niets, dat de zeeën leeggevist worden. Ze moesten zich diep en diep schamen als langdurig regerende partij die de meeste macht had en heeft.
  Wie moest er zonodig onder valse voorwaarden oorlog maken, en weigerde langdurig een Irak onderzoek. Let op, ik ben zeker niet tegen oorlog voeren, maar wel als allerlaatste middel.
  Wie vond het de laatste 30 jaar niet nodig om goed toezicht te houden bij al die banken, dat had namelijk veel drama kunnen voorkomen.
  Vooral het gentech verhaal in het kort, dat is een breekpunt voor de planeet, en daar geeft de CDA niet op thuis, schaamteloos en puur hoogverraad aan geboorte en leven.
  Je moet dingen benoemen zoals ze zijn, CDA is een partij die zich enorm, maar dan ook enorm moet schamen.
  Vertel mij nu eens wat realiteit is voor de CDA en rentmeesterschap? Iedereen die anders denkt als de CDA benoemen als terroristen misschien? Opsluiten met een kookboek met alleen vleesgerechten.
  Normen en waarden hoorde ik ooit iemand roepen, waar zijn ze dan gebleven? Waarom zou ik respect hebben voor een partij als CDA die in staat is om een eigen planeet te vernietigen, tuurlijk op korte termijn is het leuk als je een enorm grote stal wil bouwen en je hebt steun van een partij, of je bent visser en wil nog zo graag een jaartje of 3 vissen tot de zee leeg is en je hebt een partij die dat toestaat en gedoogd, of je werkt bij Monsanto en je wilt je baan behouden en je hypotheek aflossen. Wat is toekomst en hoe vul je dat in, dat is de realiteit, of mensen dat onderogen durven te zien, individueel, of als partij dat kan inderdaad een obsessie of blinde vlek zijn. Ach in het verleden zijn er wel meer missers gemaakt door christelijke partijen,
  Joan of Arc - Recanting and burning scene http://www.youtube.com/watch?v=w5EIsrZuczk&feature=related

 • no-profile-image

  Leo

  Hee meneer demo uit cratie (-;
  Je zegt nog te weten dat boeren maar 5 koeien, 2 zeugen, 100 kippen en wat akkerland hadden en hard moesten werken. Hard werken moeten boeren nu nog, maar rondkomen met het tienvoudige aan dieren is er al lang niet meer bij. Wat een vooruitgang he? Dankzij de bio-industrie en de kiloknallers. Gefeliciteerd!!

  Nu weer die ellende met de varkensgriep, volgend jaar is het weer wat anders. Wie nu nog niet snapt dat afschaffen van de grootschalige veehouderij niet alleen wenselijk is, maar zelfs noodzakelijk om grote rampen te voorkomen, heeft echt zijn kop in het zand.

 • no-profile-image

  Ani4

  Patrick,
  Wel even opletten. Het gaat niet om het verbieden van een kookboek, maar om daar geen subsidie voor te geven.

 • no-profile-image

  watisslim

  Het is eigenlijk niet zo moeilijk allemaal. We weten dat er steeds minder boeren komen, er is geen weg terug. Het electoraat van de cda bestaat uit oudere mensen dus het is een kwestie van tijd dat deze partij niet meer veel zal in te brengen hebben. Jongere worden steeds bewuster van het milieu etc dus stemmen links. Het is allemaal dus een kwestie van tijd.

 • no-profile-image

  Patrick

  @ Wim, Goed nieuws!!!
  *Verburg ziet geen kwaad in vegakookboekje* zie, http://www.agd.nl/1074784/Nieuws/Artikel/Verburg-ziet-geen-kwaad-in-vegakookboekje.htm Gelukkig maar zou ik zeggen. Ik hoop wel dat Minister Verburg , Henk Ormel de oren even flink wast over deze onzinnige uitspraak.
  Wel geeft het geen vertrouwen in de toekomst met Heer Ormel, dus ik zou als ik de CDA was, Ormel bij de volgende verkiezingen niet meer op een verkiesbare plek zetten, zeg maar plek 77. Wel even een gouden horloge mee en een paar mooie wooden dat ie veel betekend heeft voor de CDA etc etc .
  Er zullen vast wel bij de jongeren van de CDA grotere en ietsjes verstandiger talenten zijn!!

 • no-profile-image

  Daan

  Verstandige oproep van Vergaderboer: stemmen op een boervriendelijke partij. Boeren die weten wat goed voor hen is komen dan vanzelf bij de PvdD terecht. Kijk naar wat een halve eeuw CDA-landbouwbeleid hen heeft gebracht: faillissement voor velen, heel velen. Hoe is het toch in Godsnaam mogelijk dat de meeste boeren nog steeds als ratten in de CDA-val lopen???

 • no-profile-image

  Harry

  Waarom niet een gedacht aan de PVV van de heer Wilders? Die wil minder Europa en daar ben ik ook voor. Vooral na 2015 als de steunprogramma's vervallen denk ik dat Nederland op eigen kracht meer kan. Bovendien is het voor het wollige CDA wel eens goed dat ze een tik op de neus krijgen. De arrogantie van deze partij hangt me de keel uit. Wilders biedt in ieder geval een duidelijk alternatief.

 • no-profile-image

  Henk

  Het gaat hier niet om het wel of niet steunen van de boeren, maar over keuzes maken over de wijze waarop we in Nederland de agrarische productie vormgeven. In tegenstelling tot vroegere tijden vinden we daarbij de negatieve gevolgen van milieu, natuur en landschap en het welzijn van dieren wel belangrijk. Voor een vorm van landbouw die aansluit bij de huidige wensen van de maatschappij zijn overigens ook boeren nodig. De politiek en het bedrijfsleven moeten er dan wel voor zorgen dat het geld wat mensen betalen voor producten ook bij de producten terecht komt en niet bij allerlei tussen handelaren die goede sier maken met zogenaamde kwaliteitsproducten! Opkomen voor de boeren is dus zorgen voor een goede prijs en voor mogelijkheden om de bedrijfsvoering te laten aansluiten bij de wensen en eisen van deze tijd en niet perse allerlei achterhaalde grootschalige productiesystemen met ontzettend grote negatieve consequenties voor de omgeving in stand houden.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik wil graag iedereen op het volgende te wijzen, en zijn eigen mening laten vormen,*CDA wil verbod op vegetarisch kookboek*
  http://www.meatandmeal.nl/nieuws/opmerkelijk/6692/cda-wil-verbod-op-vegetarisch-kookboek.html
  Sneu maar waar, zelfs als eventueel je eigen kinderen zullen kiezen, of gaan kiezen, om eens een keer te aan koken zonder vlees, dan zal de CDA nog zeggen, nee je zult en moet vlees eten.
  Le mag alleen lezen in een kookboek met vlees in elk recept.
  Henk Jan Ormal is zeker een nominatie waard als meest hypocriete persoon als je een kookboek wil laten verbieden. Excuses van Heer Ormel is op zijn plaats. Ontslag is ook op zijn plaats.
  Stuitend, stuitend, stuitend, dit is voor vriend en vijand toch wel een stap die normale mensen niet snel zullen maken.
  CDA heeft dus geen respect voor de toekomst. CDA denkt alleen aan haar zelf. Mensen enn kinderen mogen niet zelf dneken. CDA is hypocriet. CDA verspeeld haar laatste geloofwaardigheid.

  Er bestaat geen toekomst met CDA`ers aan het stuur, ze hebben geen visie, geen ethiek en geen moraal.
  Voor de landbouw sector dus een duidelijk doodlopende weg.
  Uiteindelijk komt het ware gezicht van de CDA dus boven, sneu maar echt waar.
  Welkom in de wereld van snelle media, wie nu nog vertrouwd in de CDA adviseer ik om ze maar een mail te sturen waarom ze in Godsnaam denken om een vegetarisch kookboek denken te kunnen en willen gaan verbieden.

 • no-profile-image

  centje

  PVV zou de landbouw een enorme opstekers kunnen geven als ze gewoon het LevelPlayingField gingen hanteren. Op dit moment is vooral de varkenshouderij speelbal voor de politiek en LTO. Alles wat de varkenshouderij heeft gedaan aan welzijn en milieu wordt nu ingezet als wisselgeld voor alle andere sectoren. Willen we een goede ondernemers structuur regelen dan is Wilders volgens mij de persoon die dit moet regelen. Weg met alle onnodige en overbodige regels en terug naar de kern, een goed ondernemersklimaat !!!! Tot zo ver heeft hij mijn steun !

 • no-profile-image

  Gert

  Waarom deze veroordeling van het CDA? De Tweede Kamerleden Joop Atsma en Janneke Snijder zijn toch verstandige mensen die voor de boeren van onschatbare waarde zijn. En ze verliezen dierenwelzijn beslist niet uit het oog. Voor mijn gevoel is het de enige partij die voor de boeren nog wat wil betekenen. In ieder geval beter dan de PvdA en VVD die een echt anti-boerenbeleid voeren.

 • no-profile-image

  joost

  Ja, kijk wel uit voor die enge mensen die strijden voor een beter leven voor mens, dier en milieu, want zo blijft er niets meer over voor onze hebzucht.
  De leuke ziektes komen eraan, maar wij weten van niks.
  CDA, Christelijkle Dieren Afbeulers.

 • no-profile-image

  Demo

  He hijgend ree bij jou ook een snaartje geraakt ,man wat kan jij schelden ,o ja de haan kraait 3 maal als petrus er achter komt dat hij de heer verraden heeft,ik neem aan dat je die passage bedoeld. Trouwens er zijn in je ogen wel erg veel domme mensen aan de verkiezings uitslag van de laatste keer te zien ,moet je misschien je zelf niet eens kritisch bekijken???????????

 • no-profile-image

  Demo

  Patrick ik neem aan dat je realisme bedoeld?? ,nee ik bedoel obsessie,want als er een artikel is met het C.D.A als onderwerp heb ik het idee dat ,dat bij je werkt als een stier op een rode lap .Als ik nu je argumentaties lees denk ik GELD dat niet voor heel veel partijen en dan met andere namen Dan wil je ouwehand minister maken ,moet je mij eens uitleggen wat die de land en tuinbouw nou te bieden heeft,misschien jullie clubje?? Dan even over het woord mega wat is mega ik heb de tijd meegemaakt dat een boer 5 koeien had en 2 zeugen met biggen daarbij nog 100 kippen wat akkerland met koren en bieten MAN ik wou dat je toen eens een paar dagen had mee moeten werken,dan had je enig idee waarom de boeren vooruit gang wilden

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Het is wel grappig als je de comments leest in context met de titel dat Rutte voor Thieme's charmes valt. Voor vergaderboer kan ik slechts melden dat er in NL geen enkele politieke partij iets voor agrarisch NL kan doen. Alle zeggenschap is jaren geleden al weggegeven aan Brussel. In NL kan men het beste links stemmen, het liefst 3x dat is ook rechts. De enigste landen die de boeren nog kunnen redden zijn Duitsland en Frankrijk.

 • no-profile-image

  Ed

  Allemaal vergeten wat voor voordelen de EU ons bracht? De welvaart die we hebben komt voor een groot deel door Europa. Wij als boeren profiteren er ook van. En dan de klok terugzetten met een blonde pias als Wilders? Dat zou een drama zijn voor de agrarische sector.

 • no-profile-image

  Frans

  Inderdaad, die megabedrijven maken het boerenvak kapot. Zo'n bedrijf wordt gerund door een manager vanaf zijn kantoor. En wij maar lage prijzen krijgen voor onze producten.

 • no-profile-image

  demo

  Hoi Patrick ik zie dat je weer terug bent ,dacht even dat je verdwaalt was in Frankfurt , ,aan een ding is niks veranderd het C.D.A blijft voor jou een obsessie.
  Weet je binnen het cda maar ook andere partijen kunnen mensen verschillende meningen hebben ,met respect er over discusseren is mogelijk, weet je dat is democratie.

 • no-profile-image

  joost

  Het CDA is helemaal niet voor vrijheid van meningsuiting, iedereen die een andere mening heeft word gelijk bestempeld als terrorist en dan dat kweekvis, dat is nog erger dan kippenbio-industrie.
  In de kweekbakken zit meer vis dan water en dan worden deze vissen nog gevoerd met andere vissen, dus het leeghalen van de zeeen gaat gewoon door of je moet al vissen gaan kweken die van plantaardig voedsel leven.
  Door het CDA krijgen boeren niet een fatsoenlijke prijs voor hun producten.
  Het CDA is tegen elk mens,dier en milieuvriendelijk idee en gaat alleen voor het korte termijn winst.

Laad alle reacties (25)

Of registreer je om te kunnen reageren.