Redactieblog

Productie voedingsmiddelenindustrie daalt het minst

De gemiddelde dagproductie in de voedings -en genotmiddelenindustrie was in februari van dit jaar 4 procent minder dan in dezelfde periode in 2008.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De voedingsmiddelenindustrie deed het hiermee relatief het beste. In totaal daalde de gemiddelde dagproductie in de Nederlandse industrie met 13 procent ten opzichte van februari 2008. De transportmiddelenindustrie deed het het slechts: de productie daalde met 33 procent.

Voor het bepalen van de kortetermijnontwikkeling in de productie maakt het CBS seizoengecorrigeerde cijfers. Omdat de seizoenvrije maandcijfers soms een wat grillig verloop vertonen, wordt hiervoor het tweemaandsgemiddelde ten opzichte van twee maanden eerder gebruikt. Na correctie voor werkdageffecten en seizoeninvloeden daalde de industriële productie in de periode januari – februari 2009 met bijna 3 procent ten opzichte van de periode november – december 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.