Redactieblog

385 x bekeken 1 reactie

Overijssel wil 50 tot 100 mestvergisters

De provincie Overijssel wil in de periode tot 2020 50 tot 100 vergistingsinstallaties in de provincie.

Dat zegt gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel tijdens de officiële aftrap van het project kunstmestvervangers uit dierlijke mest. "Op dit moment zijn er in deze provincie acht vergistingsinstallaties. We werken aan een plan van aanpak om het aantal vergisters te verveelvoudigen", aldus Rietkerk.

Hij ziet de co-vergistingsinstallaties als een belangrijke factor in de energie-infrastructuur van de provincie. Rietkerk stelt zich voor dat iedere gemeente plaats biedt aan enkele vergisters. De gedeputeerde vergelijkt de inplaatsing van de vergisters met rioolzuiveringsinstallaties. "Daar heeft ook iedere gemeente plaats voor gemaakt omdat er maatschappelijk belang bij is. De energieproductie uit vergisting is ook een maatschappelijk belang."

Eén reactie

  • no-profile-image

    ondernemer

    geweldig die man laat hem een functie in nh. zoeken kunnen we eindelijk eens aan de slag in plaats van dat eeuwige gewacht wij willen er ook wel een paar bouwen

Of registreer je om te kunnen reageren.