Redactieblog

181 x bekeken

NAJK blij met plan ministerie Financiën

De organisatie voor jonge boeren NAJK reageert positief op het voorstel van staatssecretaris Jan Kees de Jager om de fiscale vrijstelling bij bedrijfsoverdracht te verhogen van 75 naar 90 procent.

"De bedrijfsoverdracht wordt hierdoor voordeliger en dat is natuurlijk positief", aldus bedrijfsovername specialist Dirk Anco Albada van NAJK. Hij vindt het ook positief dat de regeling simpeler en eenvoudiger wordt. "Al is het natuurlijk nog afwachten wat de Tweede Kamer met het voorstel gaat doen. De Raad van State is immers niet zo positief."

Albada voorziet dat de regeling een positief effect heeft op de continuïteit van de agrarische bedrijven. "Het geld dat anders aan de belasting betaald zou moeten worden, kan nu geïnvesteerd worden in het bedrijf", aldus Albada. Hij verwacht niet dat de verhoging van de fiscale vrijstelling effect zal hebben op het aantal bedrijfsovernames in de agrarische sector. "Ik kan me wel voorstellen dat jonge ondernemers er voor kiezen om de overname even uit te stellen tot deze regeling wordt aangepast."

Of registreer je om te kunnen reageren.