Redactieblog

332 x bekeken

Miljoen euro boete voor mesttransporteur

De rechtbank in Den Bosch heeft een mestdistributeur uit Lierop een boete opgelegd van 1 miljoen euro.

Dat meldt Dienst Regelingen. Dienst Regelingen had bestuurlijke boetes opgelegd aan de mesttransporteur omdat hij niet voldeed aan de verantwoordingsplicht uit de Meststoffenwet. Dit heeft Dienst Regelingen en de AID bij meerdere ondernemingen waar de distributeur zaken mee deed geconstateerd. De distributeur vocht de boetes aan bij de rechtbank, maar deze heeft de ondernemer in het ongelijk gesteld. De rechtbank was het met Dienst Regelingen eens dat ruim 500 mesttransporten niet verantwoord konden worden. De ondernemer kan nog in hoger beroep gaan.

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) legde de Brabantse mesttransporteur 17 april ook al een boete op van 200.000 euro. Dienst Regelingen had hem zeven lasten onder dwangsom opgelegd omdat de transportmiddelen waarmee mest werd getransporteerd niet voorzien waren van een verplicht AGR/GPS systeem. Ook had hij geen vervoersbewijzen opgemaakt. Het CBB gaf Dienst Regelingen in deze zaak ook gelijk. Tegen deze boete kan de transporteur niet meer in hoger beroep.

Dienst Regelingen houdt de distributeur al langer in de gaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.