Redactieblog

LNV heeft extra doses blauwtongvaccin besteld

Het ministerie van landbouw heeft 500.000 doses blauwtongvaccin besteld bij vaccinproducent Intervet Schering Plough ter overbrugging van de periode waarin er geen vaccin beschikbaar zou zijn.

Het vaccin is vandaag afgeleverd en vanaf morgen voor dierenartsen beschikbaar bij de diergeneesmiddelengroothandel AUV. De hoeveelheid vaccin is met producent Merial afgestemd, zodat de voorraad half mei op is. Merial verwacht half mei vaccin te kunnen leveren. Merial heeft in Nederland een toelating voor het vaccin, terwijl Intervet tot nu toe alleen een tijdelijke toelating heeft voor gebruik van het vaccin tot 1 juli. Een definitieve Europese toelating is in aanvraag.

Het ministerie van landbouw heeft de extra vaccins voorgeschoten. "De kosten hiervan komen via de verkoop van het vaccin weer terug", aldus een woordvoerder van het ministerie.

Of registreer je om te kunnen reageren.