3 reacties

Geen subsidie voor internet op platteland

Het kabinet is niet van plan een stimuleringsregeling voor breedbandinternet in het buitengebied in het leven te roepen.

Wel wordt gekeken of de digitale ontsluiting van het platteland op andere wijze tot stand kan komen. Dat schrijft staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer.

Hij wil hierover in gesprek met belanghebbenden zoals LTO en provincies en gemeenten. Ook zal Heemskerk bezien of het mogelijk is de onlangs door Europa beschikbaar gestelde gelden voor de bestrijding van de economische crisis, zo’n 5 miljoen, hiervoor in te zetten.
De kwestie is aangezwengeld door CDA-Kamerlid Joop Atsma. Hij vindt dat boeren niet de dupe mogen worden van het ontbreken van internetfaciliteiten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  willem koolmees

  Nou en boer drente??!! Dan hoort dat er toch gewoon bij? Er wordt al veel te veel gesubsidieerd in Nederland. Internet kun je ook gewoon draadloos nemen en zelf betalen. In mijn tuinbouwsector krijg ik 0,0% subsidie en dat wil ik ook niet eens.
  Vrijheid is ook financieel vrij en dan kunnen ze je ook niet zoveel voorschrijven!!

 • no-profile-image

  At de Groot

  Onvoorstelbaar zo'n defensieve houding van de staatssecretaris, en dat terwijl er vanuit Europa een half miljard euro op de plank ligt om tot een snelle digitale ontsluiting te komen van het landelijk gebied! Juist zo'n ontsluiting helpt om het leeglopende en/of vergrijzende landelijk gebied vitaal te houden. Dan komen er weer jonge ondernemers die van uit hun huis, mooi wonend, hun zaken runnen

 • no-profile-image

  g

  Van boeren wordt tegenwoordig wel verwacht dat ze alles digitaal aanleveren

Of registreer je om te kunnen reageren.