Redactieblog

399 x bekeken

CVI-onderzoeker wint prijs

Onderzoeker Ivo Claassen van het Centraal Veterinair Instituut (CVI) heeft de Dieter Lütticken Award 2008 gewonnen.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor onderzoekers die bezig zijn met het zoeken naar alternatieven voor dierproeven. Claassen ontwikkelt een test die de kwaliteit van vaccins tegen NCD controleert. Hiermee is het niet langer nodig om de kwaliteit van het vaccin te testen op levend pluimvee. Het onderzoek wordt gefinancierd door het ministerie van landbouw.

Volgens Coenraad Hendriksen, juryvoorzitter van de Dieter Lütticken-prijs, is de test een goede ontwikkeling naar de doelstelling om minder laboratoriumdieren in te zetten bij de productie en kwaliteitscontrole van diergeneesmiddelen. De prijs levert 20.000 euro op.

Of registreer je om te kunnen reageren.