Redactieblog

272 x bekeken

Biogasvereniging Achterhoek wil snel duidelijkheid

De Biogasvereniging Achterhoek roept in een brandbrief op tot bestuurlijke duidelijkheid.

De organisatie is al tien jaar bezig met het ontwikkelen van een vergistingsinstallatie in het Gelderse Aalten. In 2004 zijn bij de provincie zes locaties voor vestiging van de biogasinstallatie besproken. In mei 2006 heeft de Biogasvereniging bij de gemeente Aalten een voorstel ingediend.

Het College stelde in januari 2007 dat de biogasinstallatie zeer goed past in het buitengebied en nauw gelieerd is aan agrarische bedrijvigheid. Maart 2008 is een MER-rapportage ingediend. Uit de plan-MER blijkt dat er op geen van de locaties onoverkomelijke milieubezwaren zijn. "Inmiddels zijn we een jaar verder en nog steeds weten de betrokken gemeenten geen raad", aldus Henk Jan Ormel, voorzitter van de Biogasvereniging. De gemeente Aalten kon vandaag geen commentaar geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.