Redactieblog

938 x bekeken 1 reactie

Achmea voegt agrarische verzekeringen samen

Achmea gaat de agrarische verzekeringen van Interpolis, Avéro en Topland samenvoegen tot één verzekering.

De samenvoeging moet het bedrijf synergievoordeel bieden in de vorm van kostenbesparing. "Alle drie de verzekeringen hebben nu eigen regels, een eigen computersysteem en de eigen voorwaarden. Dit wordt samengevoegd tot één totale verzekering voor de land- en tuinbouw", aldus Jan Fonk van Interpolis/Avéro.

In een project dat naar verwachting aan het eind van dit jaar wordt afgerond wordt gekeken welke voorwaarden de nieuwe verzekering krijgt. "Alle drie de landbouwverzekeringen lijken veel op elkaar, maar in detail zijn er toch verschillen." Het nieuwe verzekeringsproduct wordt een agrarische pakketverzekering waarbij gebouwen, inventaris, bedrijfsschade, aansprakelijkheid, milieuschade, verkeersschade en rechtsbijstand verzekerd kan worden. "Het blijft maatwerk waarbij de ondernemer zelf kan kiezen wat hij wel en wat hij niet verzekert."

Samenvoeging

Bij de drie verzekeringen zijn in totaal ongeveer 50.000 verzekerden. Interpolis is hierbij verreweg de grootste, terwijl Topland de kleinste is. "Door het beperkt aantal verzekerden was Topland ook erg kwetsbaar", aldus Fonk. De afgelopen drie jaar heeft de verzekering door een aantal forse schades geen positief resultaat gerealiseerd. "Met het samenvoegen wordt de verzekering veel minder kwetsbaar."

Voor boeren betekent de samenvoeging minder keuze op de markt voor verzekeringen. De nieuwe verzekeringen hadden gezamenlijk al 85 procent marktaandeel in de glastuinbouw en tussen de 45 en 50 procent in de landbouw.

Fonk constateert dat door de toenemende omvang van bedrijven en de nevenactiviteiten zoals vergistingsinstallaties het verzekeren van bedrijven steeds lastiger wordt. "We spelen hier op in door meer aandacht voor preventie te vragen en al bij de bouw van een nieuwe stal of kas mee te kijken naar bijvoorbeeld de brandpreventie."

Eén reactie

  • no-profile-image

    antipolis

    Zo nu 50000 potentiele agrariers welke in verzekeringszaken benadeeld gaan worden door smerige praktijken van de taxateurs van de N.V.A.E in opdracht van deze nieuwe verzekering. O ja en neemt u alstublieft niet rechtsbijstandverzekering bij deze club, als U zelf een advocaat op het oog heeft moet u waarschijnlijk een fors percentage meebetalen. opzet is dat rechtsbijstand van deze nieuwe club zelf een advocaat uitzoekt voor u, deze heeft dan wel tariefafspraken met deze club, en speelt het spelletje mee, zodat u kunt fluiten naar Uw schadeuitkering. Kijk op www.sbbo.eu niet op zoekmachine en doet Uw voordeel hiermee

Of registreer je om te kunnen reageren.