Redactieblog

249 x bekeken

Zingen voor een trekker

De Chinese overheid in de Chinese provincie Shaanxi heeft wel een hele bijzondere manier bedacht om het cultureel besef in het gebied te stimuleren.

De overheid vindt dat het nodig is het culturele leven van de boeren in het gebied te verrijken. Hiervoor organiseert ze een operawedstrijd, speciaal voor boeren. De Qinqjang opera is een van de traditionele Chinese opera's, die vooral in Noordwest China wordt opgevoerd.

Boeren kunnen deze week deelnemen aan de Opera-wedstrijd, waarna maandag de winnaar bekend wordt gemaakt. De winnaar kan vervolgens mijn de hoofdprijs naar huis: een gloednieuwe trekker ter waarde van 30.000 Yuan (3.250 euro). Dat schrijft de Chinese krant Huashang Daily.

Over de belangstelling voor deelname aan deze wedstrijd is niets bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.