408 x bekeken

Verburg corrigeert uitbetaling vorstschade

De 46 fruittelers die een te lage vergoeding hebben gekregen voor vorstschade uit 2005 krijgen alsnog het bedrag waar zij recht op hebben.

Het gaat om zo'n 350.000 euro, schrijft landbouwminister Gerda Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. Uit controle is gebleken dat de uitbetaling van de tegemoetkomingsregeling niet goed is verlopen. Hierdoor hebben sommige aanvragers te weinig geld ontvangen.

Het tegenovergestelde is ook gebeurd: 36 fruittelers kregen een te hoge vergoeding. Zij hoeven echter niets terug te betalen, zegt een woordvoerder van Verburg.

Eind februari en begin maart 2005 werden vooral fruittelers in de Flevopolders getroffen door ernstige vorstschade. De schade, met name in de appel- en perenteelt, liep volgens schattingen op tot meer dan 10 miljoen euro. Verburg heeft ruim 5,6 miljoen aan vergoedingen uitgekeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.