Redactieblog

220 x bekeken 1 reactie

Twee typen MKZ in Egypte

In Egypte is Mond- en Klauwzeer vastgesteld bij rundvee.

Dat meldt de werelddiergezondheidsorganisatie OIE. De ziekte is al eind januari vastgesteld, maar het is nu pas gemeld. De ziekte werd vastgesteld op drie bedrijven.

Opvallend is dat het gaat om twee verschillende type MKZ, te weten type O en type A. Type A werd op twee bedrijven vastgesteld, terwijl type O op een bedrijf werd gevonden. De besmette bedrijven liggen allemaal in het noordoosten van het land. In het land word zijn maatregelen genomen, waaronder vaccinatie, om verspreiding van de ziekte tegen te gaan.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Drent

    Ik neem aan dat die Arabs het iets minder nauw nemen met zieke dieren als hier in Nederland. Zou me niks verbazen als er vrachtwagens vol met MKZ dieren naar de Gazastrook gaan, die hebben immers weinig vee meer en dit is altijd beter te eten als niets.

Of registreer je om te kunnen reageren.