Redactieblog

330 x bekeken 3 reacties

Toch maar weg, Annechien

Roerend, hoe Albert Jan Maat achter zijn sectorvoorzitter varkenshouderij Annechien ten Have staat. En toch kan ze maar beter opstappen.

Het verhaal is bekend. Ten Have heeft er mede voor gezorgd dat Jos Ramekers van het PVV een riante afvloeiingsregeling kreeg. Zo riant dat Wyno Zwanenburg van de Vakbond Varkenshouderij daar niet mee instemde. Ten Have zette met steun van onder andere Vion door en zo ging Ramekers goudgerand weg. Tenminste, zo leek het.

Daar staken de officiele instanties, zoals de SER, een stokje voor. Ramekers kreeg veel meer dan volgens de regels kan worden toegestaan. Dus werd de regeling met Ramekers aangepast aan de normen. Overigens nog een uitstekende regeling voor iemand die zelf ontslag neemt. Wat dat betreft ben ik het helemaal met Zwanenburg eens.

Annechien ten Have is dus de hoofdverantwoordelijke vertegenwoordiger van de varkenshouders in deze afvloeiingssoap. De LTO, bij monde van voorzitter Maat, beschermt haar met fluwelen handschoenen.

Dat is niet goed. Annechien ten Have heeft een foute inschatting gemaakt. Ze heeft toegelaten dat met boerengeld wordt gesmeten. Ze heeft bewust de overeenkomst met Ramekers ondertekend als enige vice-voorzitter.

Wat haar echter helemaal onmogelijk maakt als voorzitter van de sector Varkenshouderij van de LTO is het vertrouwen. Dat was bij de varkenshouders al niet bijster groot. Dat is nu nog verder afgekalfd. Boeren houden niet van grote sommen geld voor mislukte voorzitters. Dat had ze moeten weten. Daarom rest haar maar één ding: terugtreden. Anders groeit de club van Wyno Zwanenburg nog sneller. Ten koste van de LTO.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Idd Jan, hier ben ik het helemaal met je eens. Als de leden varkenshouders van lto het nu nog niet begrijpen zijn ze niet eens vakbond waardig en laten ze dan aub maar bij dat lto clubje blijven, ze vallen vanzelf af. Voor de varkenshouder die het begrijp, maar nog geen lid is van de NVV www.nvv.nl

 • no-profile-image

  boer

  Idd, Hier laat de lto zich weer van haar best kant zien. Ik zie maar 1 oplossing en dat is aftreden. Waarom heeft vion hierover mee te zeggen gehad als de andere bestuursleden. ( kort gezegd lto en vion beslissen het wel weer even ) Zo blijkt maar weer dat wie aan vion levert zeker weet dat hij beduveld wordt

 • no-profile-image

  Jan

  "Anders groeit de club van Wyno Zwanenburg nog sneller. Ten koste van de LTO."===== Als dat zo is moet ze nog maar even blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.