Redactieblog

1 reactie

Terroristen

Eén telefoontje uit Brussel was voldoende om half Amsterdam af te zetten, alle mobiele eenheden eropuit te sturen, rampenplannen uit de kast te halen, het kabinet de schuilkelder in te jagen en de IKEA dicht te doen.

Al snel werd een aantal verdachten met een Marokkaanse achtergrond opgepakt; na een dag bleek dat van plannen voor een aanslag geen sprake was. De Marokkanen werden vrijgelaten. Iedereen ging weer naar huis.

Alleen het kabinet bleef in de schuilkelder, nog steeds crisis immers. Achteraf heeft iedereen gelijk, dus de conclusie kan zijn dat er overdreven is gereageerd door onze wakkere terroristenbestrijders. Je kunt echter ook zeggen: gelukkig dat iedereen zo paraat staat. Het kan dus wel. Des te wonderlijker dat een vorm van terreur die al jaren rondwaart in Nederland maar niet lijkt te kunnen worden aangepakt: de acties van het Dierenbevrijdingsfront.

Ditmaal moesten nertsen in Zeeland het ontgelden: zij werden 'vrijgelaten'. De reactie van de overheid is, voorzover ik kan zien, minimaal. "De politie heeft de zaak overgedragen aan de nationale recherche", lees ik in de krant. Niks afzettingen, mobiele eenheden, rampenplannen. Goed, het kabinet zit in de schuilkelder, maar daar zaten ze al. Er wordt nooit iemand opgepakt. Zo langzamerhand is dat wel wat ongeloofwaardig. Er moet toch enig inzicht zijn in waar dat tuig zich ophoudt? Als we moslims zo gemakkelijk weten te vinden, kunnen we die bivakmutsen ook wel een paar dagen op water en brood zetten.

Het is waarschijnlijk allemaal een kwestie van politieke prioriteit en nationale onderbuik: iedereen houdt van dieren, niemand van moslims. En Den Haag? Wie dan? Ger Koopmans is vleugellam geworden door de boeren het sprookje van de ganzenmest door de neus te boren. Misschien toch Marianne Thieme? Zij heeft niet meer de moeite genomen zich van de nertsenactie te distantiëren.

Daar kun je ook niet mee aan de gang blijven, maar de PvdD zou eens onvoorwaardelijke keiharde actie van het kabinet kunnen eisen. Totdat dat gebeurt is de PvdD zelf verdacht. Daar heb ik geen telefoontje van Brussel voor nodig.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Willem, ik zal je laatste zin afmaken. Daar kun je ook niet mee aan de bonuscultuur verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.