Redactieblog

Noord-Holland wil provinciale aanpak randmeer

De provincie Noord-Holland wil van het intergemeentelijke bestemmingsplan Wieringerrandmeer een provinciaal inpassingsplan maken.

Dat meldt de provincie. Aanleiding voor het voorstel is dat de gemeenteraad van Wieringen niet akkoord gaat met de plannen voor de aanleg van het Wieringerrandmeer, terwijl de provincie, de gemeente Wieringermeer en het Marktconsortium Lago Wirense door wil met de planontwikkeling van het meer.

"Het zit niet in de aanleg van het meer zelf, daar is Wieringen ook voor. Het gaat meer om de omliggende plannen van het meer en de verkeersproblematiek hierover", aldus een woordvoerder van de gemeente Wieringermeer. Het college van Noord-Holland zal volgens gedeputeerde Hooijmaijers binnenkort met de gemeente Wieringermeer gaan overleggen over hun bestuurlijke betrokkenheid bij de voortgang van de aanleg van het meer.

Gedeputeerde Staten hebben aan Provinciale Staten een voorbereidingsbesluit voor een inpassingsplan voorgelegd. Op 20 april beslist Provinciale Staten hierover. Medio 2010 wordt het inpassingsplan vastgesteld. Bij het plan wordt 1.000 hectare grond aan de landbouw onttrokken. De totale kosten van het plan bedragen circa 350 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.