Redactieblog

312 x bekeken 2 reacties

Lichte stijging aantal bouwvergunningen

In november vorig jaar zijn meer vergunningen verleend voor de bouw van stallen, schuren en kassen dan in de maand daarvoor.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De waarde en oppervlakte van de vergunningen in de kassenbouw daalde tegelijkertijd, terwijl de waarde van de vergunningen voor stallen en schuren juist toe nam.

Het aantal verleende bouwvergunningen voor kassen is in november met 64 procent gestegen naar 18 vergunningen. Opvallend is dat de totale waarde van de vergunningen voor kassenbouw in dezelfde periode met 60 procent is gedaald naar 6 miljoen euro. De oppervlakte van de nieuw te bouwen kassen daalde met 67 procent naar 189.000 m2.

Daling oppervlakte

In november werden 201 vergunningen verleend voor de bouw van stallen of schuren. Dat is 21 procent meer dan in oktober 2008. De waarde van de vergunningen steeg met 13 procent naar 61 miljoen euro. De oppervlakte van de te bouwen stallen daalde met 3 procent 1.580.000 m2.

In vergelijking met november 2007 zijn er in november 2008 meer bouwactiviteiten op het gebied van stallen en schuren. De waarde is 49 procent hoger, terwijl er ook 25 procent meer vergunningen zijn verstrekt. In de kassenbouw is het aantal vergunningen in november 2008 vergelijkbaar met die in 2007. De waarde van de vergunningen is echter met bijna 90 procent gekelderd.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    sommige aanvragen lagen er al jaren bij de gemeente,blijkbaar zijn de ambtenaren weer eens ijverig geworden

  • no-profile-image

    toonmechy@telfort.nl

    Een vergunning is nog iets anders dan daadwerkelijk bouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.