Redactieblog

1 reactie

Kenniscentrum armoedebestrijding en voedselzekerheid

De Wageningen UR wil samen met de Nederlandse voedingsindustrie, ontwikkelingsorganisaties en de overheid een kenniscentrum ontwikkelen voor voedselzekerheid en ondernemerschap in Afrika.

Het kenniscentrum gaat zich richten op de beperkingen waar kleine boeren in Afrika mee te maken hebben, zoals onbetrouwbare overheden, gebrek aan microkrediet, corruptie, gebrek aan grondrechten en slechte grond of risicomijdend gedrag.

Doelstelling van het kenniscentrum is informatie te verzamelen over de beste manier om honger te bestrijden en dit te verspreiden in de gebieden. Het kenniscentrum wil nadrukkelijk geen nieuw ontwikkelingsproject opzetten in Afrika. Het kenniscentrum is een initiatief van oud-Unilever-topman en hoogleraar Voedselveiligheid Hans Eenhoorn. De werkgroep werkt onder voorzitterschap van Rudy Rabbinge.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    een groot gedeelte van het voedsel in arme landen gaat verloren door ongedierte,ongediertebestrijding is een eerste aanpak tegen armoede

Of registreer je om te kunnen reageren.