Geen debat over kosten verbod pelsdierhouderij

De Tweede Kamer wil een brief van het kabinet over de kosten van een eventueel verbod op de pelsdierhouderij.

CDA'er Ger Koopmans had vandaag eigenlijk om een debat met de ministers Verburg (landbouw) en Bos (financiën) gevraagd, maar kreeg daarvoor onvoldoende steun. Het verzoek van Koopmans wekte bij veel fracties verbazing. De financiële gevolgen van het wetsvoorstel dat het fokken van pelsdieren moet verbieden, zijn al een aantal malen onderzocht. Bovendien studeren nu zowel de parlementaire als de landsadvocaat op de juridische implicaties hiervan. Koopmans kreeg wel steun voor zijn verzoek om een brief over dit onderwerp.

De behandeling van het wetsvoorstel, een initiatief van PvdA en SP, duurt nu al bijna een half jaar. CDA heeft herhaaldelijk aangegeven voorstander te zijn van een snelle afronding om ervoor te zorgen dat ondernemers zo kort mogelijk in onzekerheid zitten. Maar omdat de Tweede Kamer een aantal malen nieuwe onderzoeken over compensatiemaatregelen heeft gelast, is het debat nog niet afgelopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.