1 reactie

EU en VS willen goede voorbeeld geven in crisis

De economische crisis mag er niet toe leiden dat de EU en de VS hun eigen markten steviger gaan beschermen.

Hoewel de verleiding daartoe groot is, moeten de beide mogendheden juist het goede voorbeeld geven door de bestaande afspraken te respecteren en meer naar buiten te treden. Die principe-afspraak maakten de Eurocommissaris voor handel Catherine Ashton en de onlangs benoemde Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Ron Kirk deze week in Washington. In een gezamenlijke verklaring geven beiden aan dat de economie gebaat is bij meer internationale handel; protectionisme kan leiden tot een vergroting van de crisis.

Onlangs liet de Franse president Nicolas Sarkozy nog een ander geluid horen. "Als de VS hun boeren zo beschermen, kunnen wij in Europa hetzelfde doen", zei hij in februari tijdens een ontmoeting met zijn Italiaanse ambtsgenoot Silvio Berlusconi. Ashton en Kirk erkennen dat zij het niet overal over eens zijn, maar benadrukken dat onderlinge handel de sterkste bijdrage aan de economie zal leveren.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gaatze

    strak plan, het hele jaar maar voor zulke prijzen melken! zou de vs ook meedoen?

Of registreer je om te kunnen reageren.