Redactieblog

214 x bekeken 1 reactie

Beleggers in vastgoed: minder grond aankopen

Vastgoedbeleggers willen minder grond aankopen voor de aanleg van bedrijventerreinen.

Zij willen liever bestaand industrieel vastgoed herontwikkelen en meer huurconstructies op bedrijventerreinen gaan inzetten. Dat schrijft een groep institutionele vastgoedbeleggers in een pamflet dat overhandigd is aan minister Cramer van Vrom.

De opstellers van het manifest vertegenwoordigen gezamenlijk een belegd vermogen van tientallen miljarden euro’s wereldwijd. De initiatiefnemers verwachten dat door het plan bedrijfsvastgoed aantrekkelijker wordt voor institutionele beleggers. Als de plannen doorgaan, kan dit effect hebben op het areaal landbouwgrond dat wordt opgekocht voor de realisatie van bedrijventerreinen.
Cramer reageert enthousiast. "We hebben een gezamenlijk belang. Dat belooft veel goeds voor toekomstige samenwerking."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Drent

    Lijkt me goed nieuws voor de boeren, die uitbreiden willen met land. Minder vraag dus lagere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.