Redactieblog

153 x bekeken

Aandeel kunstmatige nanodeeltjes in milieu verwaarloosbaar

De hoeveelheid kunstmatige nanodeeltjes in het milieu valt in het niet bij de concentratie natuurlijke nanodeeltjes die in de bodem van meren en rivieren voorkomt.

Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Universiteit in samenwerking met een Amerikaanse en een Zwitserse universiteit. Waterbodems, waarin deeltjes bezinken en zich ophopen, bevatten zeker tienduizend keer meer natuurlijke dan kunstmatige nanodeeltjes.

Deze kennis is van belang voor het inschatten van het risico van nanodeeltjes van consumentenproducten. "Zeker nu nanodeeltjes steeds meer nuttige toepassingen vinden, bijvoorbeeld als schimmel- of bacterieremmend middel of in zonnebrandcrèmes", aldus de onderzoekers.

Of registreer je om te kunnen reageren.