Redactieblog

312 x bekeken

'Subsidie voor agrarisch natuurbeheer is succes'

De subsidie voor aanleg en onderhoud van natuur- en landschapselementen is een succes.

Dat concluderen de coördinatoren van de Agrarische Natuurverenigingen De Maashorstboeren en Raamvallei. In 2008 kregen deze natuurverenigingen in Oost-Brabant 350.000 euro subsidie. Hiervoor is 4,7 hectare houtwal, ruim 2,5 kilometer heg, 446 landschaps- en knotbomen, 15 poelen en 470 hoogstamfruitbomen onderhouden en aangelegd.

De coördinatoren zijn enorm te spreken over het enthousiasme van de boeren voor het natuuronderhoud en de aanleg van landschapselementen. De reële vergoedingen die boeren krijgen voor het onderhoud en de eerlijke regeling voor waardedaling van landbouwgrond doordat er vaste landschapselementen op komen worden vergoed, speelt een rol bij het succes van de regeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.