PvdD: Verburg schoffeerde Kamer

De noodzaak van het afschieten van de illegaal uitgezette herten op Terschelling bleek pas afgelopen weekeinde.

Daarom is het niet vreemd dat landbouwminister Gerda Verburg donderdag nog in een debat met de Tweede Kamer meldde dat zij het doden van de dieren niet nodig vond.

Dat antwoordde minister Piet-Hein Donner (Sociale Zaken), die de in het buitenland verkerende Verburg verving, vandaag op vragen van de Partij voor de Dieren. Volgens Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van die partij heeft Verburg de Kamer 'welbewust geschoffeerd' door eerst te zeggen dat afschot onnodig was om twee dagen later alsnog daartoe te besluiten.

Donner vindt dat verwijt onterecht. Volgens hem heeft er dit weekeinde een evaluatie van de situatie plaatsgehad en is de conclusie getrokken dat het vangen van de herten niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Bovendien is haast geboden, want volgende week begint de voorjaarsvakantie en worden er veel toeristen op Terschelling verwacht; afschot is dan niet meer mogelijk.

Lees ook Protest tegen hertenjacht op Terschelling
Lees ook Verburg staat afschot herten op Terschelling toch toe

Of registreer je om te kunnen reageren.