Redactieblog

346 x bekeken 20 reacties

Noord-Holland subsidieert jonge boeren

De provincie Noord-Holland stelt 250.000 euro subsidie beschikbaar voor de steunregeling jonge agrariërs. Met de regeling wil de provincie de bedrijfsopvolging in de landbouw in Noord-Holland stimuleren.

Het ministerie van landbouw stelt de subsidieregeling jonge agrariërs open van 1 juni tot 15 juli 2009. Landelijk is er 8,5 miljoen euro beschikbaar.

De provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland, Utrecht, Zeeland en Noord-Brabant hebben toegezegd een bijdrage te leveren aan de subsidieregeling. "Van Friesland en Limburg hebben we nog geen reactie. Groningen, Flevoland en Zuid-Holland hebben aangegeven geen geld beschikbaar te stellen voor de subsidieregeling", aldus bestuurder Dirk-Anco Albada van het NAJK.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hijgende ree

  Nou Cees, dan kan ik maar 1 ding zeggen: je houdt je vakliteratuur maar heel slecht bij. Ik ga je echt al die verqanderingen niet aandragen, je leest deze sites en dat weet je genoeg. Pretiige blubberdagen en goede subsidie.

 • no-profile-image

  hijgende

  De hele sector hangt met subsidie aan elkaar. Wij maar betalen aan die boeren en die boeren het milieu nog meer verzieken met blubber en andere veboden rotzooi.De wereld op zijn kop.

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  En natuurmomenten krijgen niks hijger?
  Je hebt zo bord voor de je hoofd met je idealen, dat je niks wil inzien. Als je zoveel van de natuur houd ga dan naar de echte ongerepte natuur en verblijf je daar toch.

 • no-profile-image

  boer

  Kom op bambi en ga die uitdaging aan. 3 zaken die veranderd zijn op mijn bedrijf.........

 • no-profile-image

  doe ff

  Inderdaad stom stuk ree, je moet hier niet zijn, je moet hard aan het werk om voor mijn subsidie te zorgen. Hup Hup harder werken ik moet meer geld hebben, dus moet jij harder werken hup hup

 • no-profile-image

  slimme

  en die motie is nog niet eens aangenomen whaaaawhaaaawhaaaa

 • no-profile-image

  boer

  Bambi staatsgevaarlijk ?????? hahahahaha kom op zeg, deze kwakzalver slaat nog geen deuk in een pakje warme boter. Dit soort debielen bereiken toch helemaal niets meer dan wat reacties van boeren. Zij veranderen helemaal niets. Kijk maar naar die sukkels van dat dierenpartijtje, niemand luistert naar hun en er is helemaal niets veranderd op ons bedrijf wat door die droppies is geregeld. Het enigste wat ze wel bijna bereikt hebben is een motie tegen vissen in een ronde vissenkom hahahaha

 • no-profile-image

  boer

  1 2 3 4 komt er nog wat van 5 6 7 we wachten al zoalng 8 9 10 we houden het voor gezien. (domme bambi)

 • no-profile-image

  dirk

  Zelfs de boerenbevolking wordt niet ontzien door extremisme gezien dwalende hertjes gezever!Gelukkig heeft ie inhoudelijk nergens geen verstand van.Staatsgevaarlijk!

 • no-profile-image

  boer

  Daag me uit Bambi....welke zaken zijn er veranderd dan op mijn bedrijf ? Noem er eerst maar eens 3 (noem geen subsidie want die krijgen varkenshouders niet)

 • no-profile-image

  boer

  Je weet het gewoon niet he bambi ?? Een boel schreeuwen maar niet de uitgaging aangaan. Pure zwakte bod.

 • no-profile-image

  goede boer

  Hijgende Ree snapt nog steeds niks van landbouweconomie. En hij/zij gaat er vanuit dat boeren geen belasting, heffingen en accijnzen betalen. Wel meneer/mevrouw de Hijgende Ree, een Nederlandse boer betaald bedrijfsmatig en privé gemiddeld een € 80.000 aan belasting, heffingen en accijnzen. En daarvan krijgt de doorsnee boer dan een €20.000 terug in de vorm van bedrijfstoeslagen. M.a.w. de boer betaald uiteindelijk zijn eigen bedrijfstoeslagen. En dus betaald de Nederlandse burger geen cent voor de subsidies en toeslagen die een boer ontvangt. Dit in tegenstelling tot wat er altijd in de media verschijnt en de belastingbetaler de subsidies en de bedrijfstoeslagen betaald. Theoretisch zou dat zo kunnen zijn, maar in de praktijk is dat dus niet zo. Trouwens varkensboeren en pluimveehouders krijgen geeneens bedrijfstoeslagen meer. Hijgende Ree mag wel wat meer kennis van zijn rekenkunde in de strijd werpen. En daarna het oordeel over de Nederlandse boer maar eens herzien.

 • no-profile-image

  Michel Bras

  Ik heb net het bedrijf van mijn vader overgenomen en zou graag willen weten hoe je in aanmerking komt voor subsidie.

  Met vriendelijke groet,

  Michel Bras

 • no-profile-image

  boer

  Goeie regeling. Wil de bevolking nog voedsel krijgen in de toekomst dat is het belangrijk dat de bedrijfsopvolging wordt vergemakkelijkt. Helaas zijn er "mensen" die zo vervreemd zijn van de maatschappij dat men denkt dat men zonder voedsel kan.

 • no-profile-image

  hijgende

  Boer Cees schrijft dit met de zweetdruppels op zijn hoofd, zo bang is hij dat hij binnekort failliet gaat. Hij weet maar al te goed wat de dierenpartij bereikt heeft, vooral bij andere partijen en als hij dat nog niet weet, kot hij er vanzelf achter als hij zijn bijstandsuitkering mag gaan halen. (Twee goudvisjes in een kom, smakelijk)
  Boer Cees: je blijft interessant, jammer dat je niet wat intelligenter bent. was je zeker op de tv gekomen met je ito vrouwtje. Maandag: subsidie dag. Dinsdag: subsidiedag. Woensdag: gehakt dag. Donderdag>>>>>

 • no-profile-image

  Tarweboer

  Op internet kun je vinden dat natuur en milieu clubs bij de grootste subsidie graaiers zijn. Een boer betaald ook nog verschillende belastingen. Natuur kost alleen maar geld. (In Nederland dan)

 • no-profile-image

  Hijgende ree

  Mijn stelling is en blijft: elke gesubsidieerde boer is er 1 teveel. Jong of oud. Zelf opkomen voor je munten, moet ik ook. Ondanks alle verdenkingen van die ito-boeren op een andere pc. Lees idioot uit nijkerk.

 • no-profile-image

  boer

  En weer niet ingaan op mijn uitdaging. Je laat je weer eens enorm kennen, zwakkeling Je kunt ook geen drie zaken noemen die verandert zijn want die zijn er gewoon weg niet. Dat geef je feitelijk zelf toe omdat je de uitdaging niet aandurft. pvdd en al die andere sukkels bereiken helemaal niets !!! (mooie opmerking trouwens, "elke subsidie boer is er 1 teveel" dan mag ik als varkenshouder gewoon blijven !!!!! ik moet ook gewoon opkomen voor mijn eigen munten)

 • no-profile-image

  Miss Tulipa

  Boer Cees, Wees verstandig, laat rusten
  Dit is weer zo'n typisch gevalletje "hoop geblaat en weinig wol"
  Ik ben blij voor jullie dat deze regeling er eindelijk komt.
  In onze branche zou er ook zo'n regeling moeten zijn.

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Hijgende ree mag wel eens naar zich zelf kijken. Zo druk bezig met anderen de les te lezen dat hij niet aan het werken toe komt. Is dus werkloos. Werklozen als hijgende ree leven uitsluitend van uitkeringen, dus 100 % gesubsidieerd. reetje niet meer zeuren over ons.

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.