Redactieblog

259 x bekeken

Nog geen uitsluitsel blauwtong serotype 6

De exportmaatregelen voor vee die zijn ingesteld in verband met de vondst van blauwtong serotype 6 zijn nog niet opgeheven.

De verwachting was dat rond deze tijd de maatregelen opgeheven zouden worden. De definitieve vergelijking van het virus met de virusstam die gebruikt is voor de productie van het Zuid-Afrikaanse vaccin is nog niet afgerond.

Hierdoor is nog niet met zekerheid te zeggen of het virus binnen is gekomen aan de hand van illegale vaccinatie, waardoor er sprake is van een incident in plaats van een uitbraak. Begin maart komt de Europese commissie weer bijeen om over dierziekten te praten. Dit najaar werd BTV 6 bij enkele dieren verspreid over enkele bedrijven vastgesteld in Nederland en Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.