Redactieblog

241 x bekeken 1 reactie

Mesttransporteurs testen nieuwe bemonstering

De vakgroep mesttransport van Transport en Logistiek Nederland (TLN) werkt aan een nieuwe methode voor het bemonsteren van mest.

Met de methode moet de mest betrouwbaar te bemonsteren zijn, waarbij het mineralengehalte vrijwel direct beschikbaar is.

"We hebben een tweetal technieken op het oog, die we graag dit voorjaar in de praktijk willen testen", aldus Jan van der Linden, mestdistributeur en bestuurder van de TLN-deelmarkt Agrarisch Vervoer.

TLN vindt dat de huidige methodiek van bemonsteren niet goed werkt. In een nieuwe methode willen de distributeurs het laboratoriumwerk automatisch op de vrachtwagen uitvoeren. TLN wil samen met de overheid werken aan het nieuwe systeem.

Eén reactie

  • no-profile-image

    akkerbouwer

    Monstername van mest blijft natte vingerwerk. Het drijft de kosten veel te hoog op. Het kan alleen maar werken als de producent en ontvanger het eens zijn. Monster nemen om ongeveer te weten wat je bemest is belangrijk. Maar als je precies wilt of moet werken kom je bedrogen uit. Het kan nooit precies kloppen( grote afwijkingen) en de kosten zijn veel te hoog. De kostprijs moet omlaag om het hoofd boven water te houden dus hier ook alle onzin weg! De aandacht moet gelegd worden op een betere logischtiek en opslag. Zodat bij goed weer er in zeer korte tijd de mest over het land kan worden uitgereden. Dit is duurzaam, weg met die batterij onzin die niets toevoegd. Want daar zit ook het probleem, zij willen alleen maar hun zakken vullen. Met weinig regels kan het systeem goed werken en blijft het geld in boerenhanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.