Redactieblog

Meer varkenshouders besmet met Ebola in Philipijnen

In de Philipijnen zijn vier nieuwe besmettingen met ebola vastgesteld bij varkenshouders.

Het gaat om besmettingen met het Ebola Reston Virus, dat eerder voor het eerst bij varkens was vastgesteld. De vier mensen zijn via de varkens besmet geraakt met het virus. In totaal zijn er vijf mensen die in direct contact waren met de varkens besmet geraakt.

In totaal zijn 77 mensen onderzocht. Volgens deskundigen is er geen reden tot paniek, omdat het virus bij de mensen geen ziekte veroorzaakt. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO meldt dat de mensen het virus niet langer bij zich dragen. De besmette varkensbedrijven staan nog onder toezicht. Bij de dieren wordt onderzoek gedaan naar de besmettingsgraad.

Of registreer je om te kunnen reageren.