Redactieblog

11 reacties

Dierenbescherming gaat reorganiseren

De dierenbescherming gaat de komende jaren fors reorganiseren.

Dat zegt directeur Frank Dales van de organisatie op een bijeenkomst over dierwelzijn van de dierenartsenorganisatie KNMvD. “We hebben nu tachtig afdelingen en dat worden er vijftien tot twintig. Hierbij komen voor iedere afdeling twee betaalde krachten beschikbaar”, aldus Dales.

De reorganisatie is volgens Dales nodig om de organisatie te professionaliseren. “Er gaan met de huidige structuur veel dingen niet goed. Om een betrouwbare en professionele organisatie te zijn moeten we reorganiseren.”Met de reorganisatie zullen veel vrijwillige bestuurders aan de kant komen te staan. De reorganisatie moet uiterlijk in 2012 klaar zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  v Hoof

  Net heb ik mijn hond en kat geaaid. Hoera..ik hoor erbij en ben nu een echte levensgevaarlijke terrorist. Aan de kant allemaal...

  Het is lastig om een discussie te voeren in Nederland. Het gaat allang niet meer over feiten. Het is een grote scheldpartij met vooral verdachtmakingen. Het lijkt wel alsof er niemand zit te wachten om de argumenten eerst op een rij te zetten en vervolgens een standpunt in te nemen op basis van een samengaan van ons gevoel en verstand. Jammer.

  Ik had gehoopt om argumenten te lezen die gaan over de professionalisering van de dierenbescherming. Het aan de kant zetten van vrijwilligers zegt immers niets over de kwaliteit van deze betrokkenen? Zoals het er nu staat is het zelfs een belediging te noemen.

  Ik ben heel benieuwd welke kant het uit gaat met deze organisatie. Dáár staat weinig over in en dat vind ik kwalitatief niet echt best. Eerst begin je toch met je missie, je doelstellingen en dan pas je daar je strategie en middelen op aan?

  Afwachten dus maar.

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  beschermer, dieren/ vd Heuvel/ Hertog Jan, moeilijk om nog eens onder je eigen naam te schrijven!?
  Reorganisatie of we met andere woordend de kredietcrisis is nog meer een feit en waar kan je als mens makkelijk op besparen.....

 • no-profile-image

  Marcel

  Kan iemand die die willem kent de politie even bellen en hem aangeven, ik schaam me kapot dat er mensen zijn in Nederland die zo denken en laat staan dit uitspreken. Dit zegt echt iets van de kwaliteit van deze inwoners (ik noem dit geen mensen) en dat de meeste ook nog geen werk hebben en van de maatschapij proviteren komt daar nog bovenop!!! Van mij mag deze recesie nog veel erger worden want dan komen deze mensen letterlijk en figuurlijk lekker in de kou staan. Succes zielige Willem

 • no-profile-image

  jager

  en niet te vergeten blub de goudvis die alleen in zn kom zit, beetje rondjes zwemmen. dat is pas zielig, dat beestje is helemaal alleen, geen vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen of lol mee te maken. dit komt jullie bekend voor he dierenbescherming. doe er dan is wat aan en laat de agrarische sector en de jacht met rust zodat die een gezond dierenrijk kunnen behouden

 • no-profile-image

  Willem

  Het is te hopen dat nu ook door deze reorganisatie de moordenaars van de bio-industrie eens worden aangepakt. De vlees- en zuivelmaffia die verantwoordelijk is, alleen in Nederland al voor 450 miljoen(!!!) dieren die vermoord worden. 65 jaar later maar nog steeds vindt er een inktzwarte periode van de mensheid plaats. "Wir haben es nicht gewusst".

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  wordt ieder asiel dan ook gesloten? Hoeven we de katten ook geen vogeltjes te voeren. Zijn er daarvoor ook geen jagers nodig.

 • no-profile-image

  angela

  Komen er dan misschien ook mensen te werkrn die verstand van zaken hebben.
  En niet heel de dag lopen :o, wat zielig, naar iets wat helemaal niet zielig is.
  Tuurlijk er worden ook goede dingen gedaan bij de dierenbescherming, je hoot mij echt niet zeggen dat alles verkeerd s wat er gedaan wordt.
  Maar met opjectieve kijk op dingen, dus van twee kanten bekijken van zaken zou ik heel erg blij zijn.

 • no-profile-image

  boer

  weer een bericht van zon dierenbeschermer.
  altijd maar van die klootzakken op deze zite die niet weten hoe de jacht in elkaar zit.
  ze hebben geen verstand van de natuur of van dieren maar lopen overal te schreeuwen en hopen hiermee aandacht te krijgen die ze van hun gezin niet krijgen.
  ik zou zeggen terrorist kijk liefer eens naar die konijntjes en hamstertjes in die 30 cm kooitjes bij jully in de huiskamer of zon schattig hondje wat de hele dag alleen in een flatje zit omdat de baasjes de hele dag heen werken moeten.
  denk hier maar eens over na voordat je je bek weer lostrekt

 • no-profile-image

  ziedaar

  Ja, de dierenbescherming mag ook wel wat meer profesioneel. Er lopen heel wat schreeuwers rond, die alleen maar klagen en desnoods met geweld iets op willen lossen. Liever een instantie die aanspreekbaar is, en begrip kan opbrengen voor mensen die niet hetzelfde standpunt hebben.

 • no-profile-image

  r.v.

  zo te zien is het dier hier weer belangrijker als de mens...... de jacht helemaal afschaffen houd in een overschot aan wilde zwijen, reeën etc. tevens worden de dieren door de grote populatie er niet sterker op waardoor ze eerder vatbaar zijn voor ziektes wat een bedreiging is voor de veehouderij.

  daarnaast is elk wild zwijn wat een ongeluk veroorzaakt er 1 teveel en elk ongeluk wat er gebeurd dus ook!!!!! helemaal als het mensenlevens kost. maarjah, de dierenbescherming is zo DOM dat ze dat niet doorhebben. misschien word het toch is tijd dat de landbouw en natuur sector het op emotie gaan spelen als het gaat om mensenlevens!!!

 • no-profile-image

  beschermer

  Hopelijk komen er mensen in de organisatie, die de jacht in nederland helemaal uitbannen. En zie daar het eerste probleem: domme boeren steunen jagers verpachten hun gronden voor deze natuurcriminaliteit en doen er soms zelf ook nog aan mee. Dus het is meteen raak. De organisatie kan niet sterk genoeg worden en als dat boerenbedrijven de kop gaat kosten, moet dat maar. Zo: de discussie is geopend. (Hier halen we de 200 mee)

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.