Redactieblog

763 x bekeken 2 reacties

AID: veel vragen over mest uitrijden

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft de afgelopen dagen veel telefonische vragen gekregen over het uitrijden van mest.

Dat meldt een woorvoerder. "Door de vorst is het soms lastig om te bepalen of mest uitgereden mag worden. Boeren vragen aan ons wanneer ze wél en wanneer ze niet mogen bemesten. Het is merkbaar dat boeren geen overtredingen willen begaan", aldus een woordvoerder.

De AID meldt dat het resultaat van het bemesten doorslaggevend is. De mest moet ondergewerkt worden. Als dit goed lukt, mag de mest uitgereden wroden, legt de AID uit.

De afgelopen dagen heeft de AID meer dan honderd controles gedaan bij het uitrijden van mest. Of hierbij veel overtredingen zijn geconstateerd kan de inspectiedienst nog niet zeggen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rick

  Boeren zijn altijd graag zielig burgers, ik krijg er altijd de tranen van in mijn ogen, snik snik snik.

  Geen enkele beroepsgroep wordt zo bevoordeeld als een boer. inkomenssteun betald door de burgers, die worden gebruikt om het milieu te verneuken. Verzuring, hoge concentraties nitraten in ons grondwater, pesticiden in de sloten etc etc en daarvoor subsidie ontvangen, het is een grote schande! Hoe lamg gaat dit nog door?

 • no-profile-image

  boerin

  Boeren zijn ook gewone burgers die zich netjes aan de regels willen houden, maar soms word dat onmogelijk gemaakt door de regels die van hogerhand opgelegd worden.
  Gek he dat je dan gaat bellen of het nu wel of niet mag?
  We verdienen al niet zoveel dan is het niet zo vreemd om zeker te zijn dat er niet weer een of andere bekeuring dan wel heffing "dit of dat" achteraan komt.
  Heb wel veel bewondering voor die boer Brouwer die ging emigreren en dacht de regles te ontlopen.
  Helaas kwam ie zichzelf toch weer tegen, in het beloofde land.

Of registreer je om te kunnen reageren.