Redactieblog

163 x bekeken

Vogelbescherming stopt rechtszaak Westerschelde

Vogelbescherming Nederland trekt haar procedure bij de Raad van State tegen de derde verdieping van de Westerschelde in.

De Vogelbescherming is hiermee de vierde en laatste milieuorganisatie die haar bezwaar intrekt.

De Vogelbescherming is tevreden met het instemmen van de Tweede Kamer met het ontpolderen van de Hedwigepolder. “Dit is een belangrijke eerste stap om tot het broodnodige natuurherstel van de Westerschelde te komen. Hiermee wordt 300 hectare natuur gecompenseerd, dat is de helft van het volledige natuurherstel van 600 hectare. De Vogelbescherming blijft zich inzetten voor de resterende 300 hectare natuurcompensatie.

In juli liet de Raad van State de verdieping van de Westerschelde stilleggen. Het was een tussentijdse uitspraak die was gedaan op verzoek van de Vogelbescherming. Die had om een voorlopige voorziening gevraagd. De uitspraak leidde tot een rel tussen de Nederlandse en de Vlaamse overheid. Het kabinet besloot later om de Hertogin Hedwigepolder te ontpolderen als compensatie van het natuurverlies dat door de Westerscheldewerken zou worden veroorzaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.