254 x bekeken 1 reactie

Verzet Koppejan voorkomt ontpoldering niet

Tweede Kamerlid Ad Koppejan is de enige CDA’er die vanmiddag tegen gedwongen ontpoldering stemde.

Doordat de rest van zijn partij het verzet tegen het onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder heeft gestaakt, sneuvelden vier moties waarmee dit voorkomen had kunnen worden. Behalve Koppejan stemden alleen SGP, VVD, SP, PVV en het lid Verdonk tegen ontpoldering; te weinig voor een meerderheid.

Daarmee is er einde gekomen aan jaren van onzekerheid over het lot van de polder, die volgens de Scheldeverdragen met Vlaanderen moet worden teruggegeven aan de natuur. Dit om natuurschade als gevolg van de laatste verdieping van de Schelde te compenseren en aan Europese verplichtingen te voldoen.

De Tweede Kamerfractie van het CDA heeft zich altijd verzet tegen ontpoldering, maar voelde zich na het afvallen van alternatieve compensatiemaatregelen gedwongen hier alsnog mee in te stemmen. Als de partij dat niet had gedaan, was een ernstig botsing met het kabinet, dat voorstander van ontpoldering is, het gevolg geweest.

Eén reactie

  • no-profile-image

    mieke

    Een triest resultaat met als grote verliezer de biodiversiteit. Ons cultuurland heet geen natuur meer......de waanzin ten top.

Of registreer je om te kunnen reageren.