Redactieblog

271 x bekeken 1 reactie

Verzekeraar: nog geen zorgen voor schadeclaims Q-koorts

Geitenhouders hoeven zich nu nog geen zorgen te maken over eventuele schadeclaims van Q-koortspatiënten.

Dat zegt verzekeraar Interpolis. “Eerst moet aangetoond worden dat geitenhouders aansprakelijk zijn voor de geleden schade. Mocht de rechter beoordelen dat de geitenhouder inderdaad aansprakelijk is, dan zijn veehouders hiervoor verzekerd”, legt een woordvoerder van Interpolis uit. Vrijwel alle ondernemers in Nederland hebben een aansprakelijkheidsverzekering. “De minimale dekking hiervan is ongeveer 1,25 miljoen, maar veel ondernemers hebben een verzekering die schade tot 2,5 miljoen euro dekt.”

Interpolis voorziet dat het niet eenvoudig is om geitenhouders aansprakelijk te stellen voor de schade. “Er is veel voor nodig voordat vee aansprakelijk gesteld kan worden. Dat blijkt ook uit eerdere uitspraken van de rechtbank over de aansprakelijkheid van vee.”

Letselschadeadvocaat Martin de Witte verwacht de schade van Q-koorts patiënten te kunnen verhalen bij boeren. Hij kreeg al tientallen meldingen van schade door Q-koorts binnen.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Smeets P.G.

  Vorig jaar 2009 heb ik Q- koorts opgelopen en daardoor is mijn vakantie in zwitseland door longontsteking en hoge koorts verpest.
  Nu heb ik nog steeds last van moeheid en
  lustelosheid, voor deze klachten is een
  bloed onerzoek gedaan en is deze ziekte door deze test vastgesteld.
  Hiervoor wil ik een schadeclaim indienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.