Redactieblog

489 x bekeken 14 reacties

Verburg gaat strijd aan met Rachel Hazes

Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren maakt zich zorgen over de oprukkende bontkraagjes die vooral door jongeren worden gedragen.

“Bekende Nederlanders die bont dragen geven het verkeerde voorbeeld aan de jeugd”, aldus de organisatie. Om de bekende Nederlanders te motiveren geen bont meer te dragen houdt de organisatie een internetverkiezing Cool versus Cruel 2009, waarbij het Domste Bontje wordt gekozen.

“Voor deze titel komen koningin Beatrix, Rachel Hazes, Catherine Keyl, Doutzen Kroes en Gerda Verburg in aanmerking. De eerste vier werden gesignaleerd in echt bont; minister Verburg draagt voor zover bekend geen echt bont, maar is tegen een nertsenfokverbod”, aldus Bont voor Dieren.

Georgina Verbaan, Marijke Helwegen, Nigel Barker en Pamela Anderson zijn juist in de categorie Coole Bontgenoot genomineerd vanwege hun inspanningen voor een bontvrije wereld.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  martha

  Doe als Annet Herzenberg. Zij draagt leer, omdat het dier toch al dood was en er geen last meer van kan hebben. Laat dit statement ook gelden voor de bontjes.
  Als iemand anti bont is, oke maar dring je mening niet op aan anderen

 • no-profile-image

  happy

  Zee hondje je moet wel weten waarover je praat, die kinderen zijn 4. En wat die laatse 4 betreft, het bewijs dat zon levensstijl een zeer laag IQ bevorderd.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Ik zou bést eens willen uitmaken wat die Berend Botje deze winter mag dragen. Dat wordt dan een ongevoerde klepbokse van onvervalst rattenbont! Wat een onzin kraamt die man uit zeg. "Honderden miljoenen boeren!" En dan raaskalt dit perpetuum mobilé ook nog over 'relatief kleine producenten'! Mensen opgepast: déze man brak een lans voor die megakippenfarm met 232.000 hennen aan de Hunze en Drentse AA! Ik ga daar nooit meer wandelen!

 • no-profile-image

  dier

  Boerke uit Zuidoosten, u voelt zich aangesproken. Dat de consument niet betaalt voor eten in Nederland is echt te danken aan de sector zelf. Jullie zijn kennelijk bereid geweest je spullen voor een spotprijs aan de tussenhandel te slijten. Ja, en bont is nu eenmaal een artikel dat niet nodig is, dus dat kan er uit. Teveel dierenleed.

 • no-profile-image

  geen nepbont

  Georgina Verbaan en Pamela Anderson, leden van het siliconen promotieteam.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Dier uit dieren, wat een geraaskal. Als u iets van economie zou begrijpen, dan weet dat de primaire sector, en dat is niet alleen de landbouw, niet de winstgevendheid bepaalt. Dit wordt merendeel bepaald door de tussenhanderl en de retail. De landbouw is een sector met veel verschilende typen bedrijven met relatief gezien kleine producenten. Bovendien een sector die de onzekere factor natuur- en seizoensinvloeden kent, invloeden waar ook bij bundeling van krachten weinig sturing aan kan worden gegeven.
  In uw opinie zijn blijkbaar al die miljoenen (zelfs honderdenmiljoenen) boeren allemaal achterlijk en dom om zich zo te verkopen.
  Misschien zou u dankbaar moeten zijn dat u in vergelijking met rest van de wereld het minst van uw inkomen aan eten uit hoeft te geven. In Nederland gemiddeld 11 %, het laagste percentage ter wereld.
  Naar bont is vraag, en kan dus verantwoord geproduceerd worden, Nederland heeft qua bontproductie de strengste normen. Is dus een prima en diervriendelijk product. En maakt u uit wat een ander nodig heeft of mag dragen, wat een arrogantie.

 • no-profile-image

  zee

  de laatste 4 kopen kleding van katoen gemaakt in verwegiestan door kinderen van 6 jaar oud.

 • no-profile-image

  Freek

  Ja, dat Pamela Anderson niet voor echt maar voor nep gaat was al bekend. Haar aandachtspunten schijnen vooral uit siliconen te bestaan....

 • no-profile-image

  willem

  De bekende personen die genoemd worden tegen bond zijn ook nog vegetarieër en zien er allen ook zeer belappert uit. hebben wel kleding aan van stof die genetisch is gemanipuleerd want dat is bijna alle stof. of rijden in auto`s met lederen stuur en bekleding.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het is toch te zot voor woorden. Dit forum gaat over de oprukkende pelsdierfokkerijen. En jawel hoor. De Zuidlarense Botje en Hellendoornse Willem beginnen meteen weer over vreten te raaskallen. Hé hallo daar: nertsen hebben geen enkele functie voor de menselijke voedselvoorziening en leven hun armzalig leven slechts om doelloos te sterven. Die diermisdadige handel was door twee paarse kabinetten al bijna afgebouwd toen het CDA weer aan de macht kwam en meteen de hele pelsdierwetgeving terugdraaide naar de vroege prehistorie. Zodat nu het ongeletterd rapalje weer om zich heen raaskalt. Het is om moedeloos van te worden!

 • no-profile-image

  boerke

  Wat is nou duurzamer een kraagje van echt bont of van olie met de nodige Co2 uitstoot?
  Tja dierenactivisten hebben helaas een erg korte blik, gefocust op maar een ding. Zelf wonen ze vaak in een appartementje of flatje in de stad en jagen niet meer en zoeken ook niet meer naar voedsel, dat legt die verfoeide landbouw hen daar voor een prikkie neer. Wel pakken ze minstens 2 keer per jaar het vliegtuig om bij te komen van hun zware bestaan. Tja de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!

 • no-profile-image

  jan Berkvens Asten nl

  Goede actie, Bont is fout. De koningin faalt hier weer.

 • no-profile-image

  dier

  Ja, ik ben zo arrogant te stellen, dat bont niet nodig is. Er zijn genoeg alternatieven, en ik maak voor mezelf de afweging t.o.v. het dierenleed. Dit is een vrij land en die mening heb ik en kan ik ook uitdragen als ik dat wil. Voor wat betreft dat er in Nederland niet voor goed eten wordt betaald krijg ik het idee dat u daar heel tevreden mee bent en het dus OK vindt, dat de boeren nauwelijks uit de kosten komen voor hun produkten. Dit ondanks het feit dat we dan niet eens praten over diervriendelijke productie, maar over bio industrie. Misschien kunt u me uitleggen waarom er aan de ene kant wordt geklaagd terwijl er zo te zien enorme investeringen worden gepleegd in de LOGs. Die moeten er toch ook uit zou ik zo denken. Of is dit omdat er anders belasting moet worden betaald en er dan gekozen wordt voor investeren. Voor meer met een kleinere marges.

 • no-profile-image

  Gerrie

  Weet je waar ik pas de kriebels van krijg, mannen in bont bbbllhhhhh

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.