Redactieblog

324 x bekeken 9 reacties

Verburg: de toekomst zal over mij oordelen

Landbouwminister Gerda Verburg heeft geen twijfels bij de maatregelen die zij treft in verband met Q-koorts.

"Er is geen spoor van twijfel. We hebben besloten dat dit op dit moment de meest effectieve maatregelen zijn. Ik weet dat de toekomst over mij zal oordelen. Ik ben ook bereid om dit te aanvaarden."

Verburg zegt absoluut niet blij te zijn met de maatregelen die getroffen moeten worden. "De komende tijd zal er veel leed zijn bij geitenhouders en hun gezinnen. Hier moeten we aandacht voor hebben."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wipstaartje

  En dan te bedenken dat Spotvogel al tijden geleden bij het profiel van Verburg in de Agri top 50 (rechtsonder aan deze pagina) een boekje open heeft gedaan over de bestuurlijke ondeugdelijkheid van deze minister. Maar niemand doet er wat mee!!

 • no-profile-image

  zwalker

  Beste Geen Boer, jij bent te goed van vetrouwen. Het siert je dat je geloof hecht aan wat de overheid zegt, maar LNV is al vele jaren bezig om volgens het "make that it happens-system' door het heimelijk manipuleren van ziektekiemen ijskoude sectorele saneringen door te voeren. Ook nu weer bij de geitenhouders. Daarom- en daarom alleen- heeft het meer dan drie jaar kunnen duren voordat er iets gedaan werd. En wat? Iets waarvan beleidsmatig was toegezegd dat zoiets nooit meer zou gebeuren. Grootschalig ruimen! Wat mij betreft hoef jij niet in de deeltjesversneller hoor. Er zijn wel andere kandidaten!

 • no-profile-image

  zwalker

  Geen Boer, met zulke stomme kortzichtige praat kun je beter zelf de deeltjeversneller in. Bel Zembla eens!

 • no-profile-image

  geen boer

  nou je hoeft niet te wachten hoor. Ik kan nu ook wel oordelen: deze ruiming mist elke veterinaire onderbouwing (bacterie is hiermee niet weg, vaccinatiemogelijkheid), maar wordt slechts als zoenoffer richting de meute gebracht. Zembla was de deeltjesversneller, maar Verburg en Klink hadden de rug recht moeten houden. "Mensen, de overheid kan niet álles voorkomen, ziekten zullen er blijven, óók die van dier op mens gaan. Voor de romantici onder ons; vroeger was het echt niet beter." Is deze boodschap nu zo moeilijk te brengen? Maar nee hoor, met deze 'endlösung' ben je er sneller vanaf. Slapjanussen, bah

 • no-profile-image

  geen boer

  @ zwalker: nou, verdedig de ruimingen zoals ze nu gedaan worden dan maar eens. Misschien dat je dan direct even kunt duiden welk deel van mijn reactie 'stom' en 'kortzichtig' was. Je mag het er inhoudelijk niet mee eens zijn, maar dat is iets anders.

 • no-profile-image

  Geit

  Kunnen we die geiten niet vaccineren met het vaccin voor de mexicaanse griep? Zijn we ook meteen van die zooi af.

 • no-profile-image

  Maria

  Gaan de ministers Verburg en Klink ook kijken hoe de weerloze dieren vermoord worden? Kunnen ze met eigen ogen dit leed aanschouwen en het leed van de boeren en hun gezinnen.
  Lekker makkelijk en snel om alles maar te "ruimen" Dieren hebben gevoel en net als wij recht op leven.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Maria, een carriéretijgerin als Verburg maalt toch zeker niet om dieren en dierenhouders. Voor haar tellen heel andere zaken. Geld bijvoorbeeld. En macht! Ze is als minister absoluut onbetrouwbaar en verlengde vorig jaar de vergunning van een als zeer agressief en diervijandig bekend staande zwanendrifthouder met vijf jaar, terwijl die vergunning op 1 april 2008 voorgoed af zou lopen volgens ministeriële beschikking uit 1998! En ze hield deze wederrechtelijke prolongatie stil en publiceerde het niet in de Staastcourant. Spotvogel kwam erachter dat zij die zwanendoder persoonlijk goed kent via jachtpacht en onroerend goed en dat soort gerotzooi is machstmisbruik en hoort zwaar politiek afgestraft te worden. En Klink? Volgens mij had die man tot een paar weken terug nog nooit een geit gezien en was zelfs nog nooit op een erf geweest. Zulke lieden kunnen straks roepen: "ich habe dass nicht gewuesst!"

 • no-profile-image

  Louisa

  "de toekomst" zal over jou oordelen Gerda? Ik hoop dat er een hogere macht bestaat en dat DIE over je zal oordelen. Tis te barbaars voor woorden om zo met je medewezens om te gaan alsof ze vuilnis zijn die je dumpt in de afvalcontainer, wat een grof schandaal is dit en notabene is dit niet om de bacterie uit te roeien want die blijft vrolijk doorleven.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.