Redactieblog

338 x bekeken 4 reacties

Van Lokven: toekomst geitensector wordt ons ontnomen

De toekomst van de geitensector wordt ons ontnomen. Dat zegt Jan van Lokven, voorzitter van de LTO-vakgroep geitenhouderij.

“De jeugd heeft de toekomst. Maar door het ruimen van de drachtige dieren verdwijnt deze toekomst. Er komen geen lammeren meer en door het fokverbod kunnen er voorlopig ook geen nieuwe lammeren geboren worden. De hoeksteen van de geitenbedrijven wordt uit de geitenbedrijven gehaald”, aldus Van Lokven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Han, bedankt voor uw reactie. Het modewoord schaalvergroting moet bliksemsnel in de ijskast!!!... dat zijn wij met elkaar eens, voor 100% denk ik. De gemiddelde burger houdt niet van mega-bedrijven, de politiek laat eerst het een en ander op z'n beloop en als de media ach en wee roept!, is er paniek in Den-Haag. Nu is de geitensector redelijk goed georganiseerd heb ik begrepen, daarom wensen wij ze wijsheid en sterkte toe!!! en schaalvermindering ook natuurlijk !!!... groetje's, piet.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  De conclusie van meneer van Lokven is helaas terecht de waarheid, wrang en bitter is dat!!!... Dat "mensen" ( de ministers van LNV en Volksgezondheid ) zo met hun medemensen ( de Geitenhouders ) omgaan is zeer droevig!!!... Daar heb ik geen woorden voor!!!...

 • no-profile-image

  Han

  Piet de reactie van een fokverbod is ingegeven door angst op nieuwe Q-koorts gevallen bij zwangere geiten. of nu negatief gedacht, "Dit is de oplossing om de geitenhouderij op termijn de nek om te draaien". Weg met deze tak van intensieve veehouderij, dat zou dus een fytosanitaire maatregel zijn met als doel een politiek punt te scoren. Het een is verweppelijk en het ander getuigd van maatregelen nemen die niet gestoeld zijn op enig wetenschappelijke onderbouwing.
  Piet we kunnen het toch over 1 ding eens zijn de intensieve veehouderij moet zich eens achter de oren krabben en denken aan andere wegen. Het maar uitbreiden leidt tot niets dan ellende, dat lezen we steeds weer in allerlei discussie stukken.
  De sector is niet toe aan alternatieve oplossingen, ze zoeken het steeds weer in de richting die de burger verder van hen vervreemd. Hier helpt echt geen bedrijfsbezoekje aan als vakantie uitstapje.

 • no-profile-image

  Jacob reijtsma

  wel grappig dat we nu ineens over de gevolgen gaat na denken. Als de boeren nu in 2007 hadden aangegeven er gaat iets fout dan hadden we nu niet de problemen gehad. Evenals het willens en wetens transporteren voor economisch gewin van de geiten door Nederland. Nu hebben we overal die ziekte.

Of registreer je om te kunnen reageren.