Redactieblog

375 x bekeken 13 reacties

Tweede handtekeningenactie tegen ruimen geiten

In navolging van de Partij voor de Dieren begint ook Compassion in World Farming (CIWF) een handtekeningenactie tegen de voorgenomen ruiming van geiten en schapen die niet besmet zijn met Q-koorts.

Via internet en met papieren handtekeningenlijsten wil de organisatie steun vergaren voor hun standpunt. De Partij voor de Dieren had vanmiddag al bijna 12.000 handtekeningen verzameld tegen het ruimen van gezonde geiten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nel van der laan

  ik vraag me al jaren af wanneer we eens na gaan denken het is in en in triest hoe wij met onze dieren omgaan. ik begrijp dat de boeren ook iets moeten doen om in leven te blijven maar zoveel dieren bij elkaar vraagt om problemen.
  wat mij ook constant opvalt is dat er maar over een vergoeding wordt gesproken altijd over geld heeft iemand nog wel medelijden met deze dieren? ik vraag het me af.
  en als ze die vergoeding hebben worden dan weer die stallen vol gegooid met honderden dieren om het volgende probleem te kweken?
  ik ben geen vegetarier dus denk dat niet maar we leven in een rare wereld en ik heb het verschrikkelijk te doen met al die dieren

 • no-profile-image

  moniquevos@t-online.de

  Het zijn geen 40.000 geiten die worden gedood. Het zijn er minstens 2x40.000. Vergeten worden de bijna volgroeide foetussen, of zeg maar volgroeide, vandaar de snelle aanpak die gisteren gestart is! Men spreekt op het nieuws al over 80.000 geiten die geruimd gaan worden. Omdat er meer "besmette" bedrijven ontdekt worden. Dat zijn dus meer dan 160.000 (denk aan de vele tweelingen, soms drielingen) geitenlevens tegenover 6 overleden mensen. Tegen de ZEVENENTWINTIGDUIZEND geiten afgemaakt, per ÉÉN mensenleven! Nederland op zijn smalst. Vooral als je bedenkt dat bij een jaarlijkse wintergriep tussen de 250 en 2000 doden vallen.
  Tsja, Nederland was hard aan een nieuwe mode toe: Mexicaanse griep = uit, Q-koorts = in! Lopen ze toch nog drie jaar achter!

 • no-profile-image

  R. Piersma

  Hiermee protesteer ik tegen het doden van (drachtige) geiten. code is volgens mij dat je geen drachtige dieren dood. Jagers mogen dit niet en het is ook niet toegestaan om een broedende vogel van het nest teschieten.
  We zijn metelkaar al jaren gek dit moet stoppen
  Steun aan de boeren en dierenartsen die hier de dupe van worden/ zijn!!!Laat de minister zelf maar eens een dagje spuiten

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je hebt weer gelijk Monique en op deze manier begint het (men zal er wel weer over vallen) overeenkomsten te vertonen met de wijze waarop de SS destijds represailles nam tegenover onze Ondergrondse. Na de mislukte aanslag op Rauter aan de Zuiderzeestraatweg bij landgoed Salentijn tussen Nijkerk en Putten, schoot men in 1944 een groot deel van de mannelijke bevolking van Putten dood bij de Woeste Hoeve onder Hoenderloo. En dat terwijl Duitsland op de vlucht was en op het punt van capituleren stond! Nu kan het redelijkerwijze gesproken niet al te lang meer duren voordat de rol van de LNV -CDA junta uitgespeeld raakt en toch moet er op onbarmhartig satanische wijze een INKTZWARTE KERST worden geserveerd aan eenieder die dieren een warm hart toedraagt en die meeleeft met alle getroffen geitenhouders en hun dieren. Het wordt inderdaad een BEDORVEN KERST, beste H. Jongerius. Maar Verburg slaapt er echt niet slechter om. Dat mens is bevriend met iemand die als beroep het grootschalig slachten van edele vogels als Knobbelzwanen beoefend. Lees daarover even wat er onder het AGRI-TOP 50 profiel van deze minister wordt meegedeeld(rechts onderaan op deze pagina).Dan weet u meteen wat voor bedorven vlees er met Verburg in de ranzige CDAkuip zit. En beste Jannie: pas op met al te harde aktie, want er staan altijd een groot aantal domme agrariërs klaar om je te criminaliseren. Jammer, maar veel van die lui kennen niet het onderscheid tussen vriend en vijand. En tenslotte mijnheer van Tol. Met een sneeuwdek van tientallen centimeters heeft Verburg tot op heden de jacht nog niet gesloten. Zodat de bedreigde HAZENPOPULATIE in de dagen rondom kerst weer volop door hobbyjagers verrot wordt geschoten. Ook CDA-beleid!

 • no-profile-image

  Word het geen tijd om het kabinet is te ruimen . voor deze DOELLOZE actie niet normaal STOPPEN AUB

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Dit is infantiel. Ga allemaal naar de peititie op de site van de PvdD en zorg dat de 40.000 van dit moment verdubbeld worden. En ga niet met eigen briefjes aan het klooien. Dat werkt niet!

 • no-profile-image

  E van Tol

  Onvoorstelbaar, jaarlijks vallen er doden door griep. Nu, oke, 2300 infecties maar 6 mensen overleden maar toch gewoon ff 43000 geiten afmaken. Gaat lekker zo, welke dieren zijn de volgende.

 • no-profile-image

  jannie hovener

  hallo
  ik erger me enorm aan de beelden op tv over het ruimen van de geiten gezonde dieren die moeten sterven het is een schande waar blijven nou de mensen die aktie kunnen ondernemen ga voor mijn part met een paar honderd mensen voor die boerderij staan die ze willen ruimen kom op mensen geiten hebben ook een hart er zijn er vandaag al te veel dood gezonde dieren doden waanzin gewoon er word beslist dat er geruimd gaat worden maar kom op geitenhouders je laat ze toch niet zomaar je stal leeg maken verzet je er tegen vecht voor je dieren steek de koppen bij elkaar en laat je niet zo afschrikken door regels sterkte jannie

 • no-profile-image

  yda

  Elke keer als ik bij mijn geitjes ben krijg ik tranen in mijn ogen als ik denk aan al dat dierenleed. De doodstrijd die de ongeboren lammetjes moeten ondergaan. Wat er nu gebeurd is gewoon niet te bevatten, waar zijn we in godsnaam mee bezig. De feestdagen zijn voor mij ook goed bedorven.Ik zal op kerstavond een kaarsje branden voor alle geiten die zijn gedood.

 • no-profile-image

  N. Verschure

  Ik ben tegen het ruimen van gezonde drachtige geiten. Dit moet stoppen!!!
  Het is mensonwaasrdig!!

 • no-profile-image

  h.jongerius

  De grote slachtpartij van geiten en schapen is een schande voor het land. Zit de overheid in de persoon van Verburg nog steeds te slapen en hebben ze nog steeds niet door dat de zeer intensieve veehouderij in dit kleine land niet mogelijk is. Mijn Kerst hebben ze in ieder geval bedorven.

 • no-profile-image

  Tosca Houtstra

  En wat ik nog vergeet....
  bij de handtekeningenaktie van Partij voor de Dieren tekenen mensen uit allerlei landen....niet alleen Nederlanders...en dít land...schaamt zich weer eens nergens voor. In België gaan ze toch ook niet over tot ruimen !!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Tosca Houtstra

  Het is niet te bevatten dat er veel handtekeningenakties lopen en er niets gebeurt. Waarom "koppelen" jullie deze akties niet om een "collectieve vuist" te maken en nemen jullie daarin de vele dierenartsen protesten en het protest van politiek Limburg niet mee. En dat alles laten verwoorden door Marianne Thieme. Ik moest als militair meehelpen om gezonde biggen te zien doden en dit is nóg erger...geen respect voor nieuw leven is nog barbaarser. Zoek journalisten die dagelijks blijven schrijven er over. Het is en blijft slechts een politiek spel en politiek kijkt niet naar dieren- en mensenleed. MAAK DIE COLLECTIEVE VUIST !!!!!!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.