Redactieblog

Sociale hulp overweegt opschaling vanwege Q-koorts

De Telefonische Hulpdienst Agrariërs overweegt dagelijks langer telefonisch bereikbaar te zijn in verband met de problematiek rondom Q-koorts.

Dat zegt een woordvoerder van de hulpdienst. "We hebben tot nu toe wel meer informatievragen over Q-koorts gekregen dan normaal." Veel vraag om sociale ondersteuning voor geitenhouders en hun gezinnen heeft de hulpdienst nog niet gehad. "Maar dat komt meestal langzaam op gang. Dat hebben we tijdens de vorige dierziektecrises ook gezien." De agrariërs die de telefonische hulpdienst en de chat via internet bemannen zijn speciaal opgeleid om sociale hulp te bieden.

Ook bij ZLTO is een team van deskundigen opgesteld om geitenhouders te ondersteunen bij de Q-koorts problematiek. Het team bestaat onder andere uit bedrijfsadviseurs en sociaal pastoraal medewerkers. "We willen hiermee meer betekenen voor de geitenhouders dan de standaard belangenbehartiging", legt Mark Paauw van ZLTO uit. De vraag naar sociale ondersteuning is volgens Paauw op dit moment nog beperkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.