Redactieblog

236 x bekeken 4 reacties

Ruim 70 procent toeslagen uitbetaald

Dienst Regelingen van het ministerie van landbouw heeft tot en met 3 december 70,8 procent van de toeslagrechten uitbetaald.

Hiermee hebben 43.277 ondernemers hun bedrijfstoeslag gekregen. Het gaat om een totaalbedrag van 445,8 miljoen euro.

De uitbetaling ligt voor ten opzichte van vorig jaar. Dat komt voor een belangrijk deel door de toezegging van landbouwminster Gerda Verburg om de toeslagen eerder uit te betalen in verband met de slechte economische situatie op veel bedrijven.

De toeslagrechten moeten volgens Europese regelgeving voor 1 juli 2010 worden uitbetaald. In totaal hebben 61.000 bedrijven Europese inkomenssteun aangevraagd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Mien

  Ook wij behoren niet tot de gelukkigen van de uitbetaling. Zal wel weer volgend jaar maart worden.

 • no-profile-image

  boer

  Ook ik heb nog niks ontvangen, ik begrijp het probleem niet ik heb allang overzichten ontvangen met het totaal bedrag, is het dan zo moeilijk om dit uit te betalen?Misschien controle dan maar ja ik heb meer grond dan toeslagrechten dus laat ik nou een beetje mis zijn met oppervlakte dan nog heb ik voldoende grond voor uitbetaling.

 • no-profile-image

  ook nog niks

  Hoe kan het zo zijn dat in duitsland in 2dagen en belgie in 1 dag alles word betaald? Zijn die amternaren hier dan zo sloom of zo secuur. Secuur geloof ik niet want na een paar jaar controleren moeten ze nu weer corrigeren op de percelen. Of is het toch iets anders zodat het volgend jaar voor iedereen op dezelfde dag uitbetaaldag is dit is ook oneerlijke concurentie zo

 • no-profile-image

  eerlijk

  Nou ik heb nog niks dus hoor dan bij de laatste.... als het geld ondertussen maar niet op is. Is geen eerlijke mannier van uibetalen zo allemaal tegelijk net als in belgie zou ik zeggen. Er is bij mij niks verandert tov andere jaren dus zo moeilijk kan het niet zijn...

Of registreer je om te kunnen reageren.