219 x bekeken 13 reacties

Raad wil onderzoek Q-koorts

Pieter van Vollenhoven pleit voor een onderzoek naar de aanpak van Q-koorts.

Hij zou dit zelf 'dolgraag' willen uitvoeren, zei de voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid vandaag in het televisieprogramma Netwerk. Van Vollenhoven noemt de gevolgen van de uitbraak van de bacterie een verschikkelijk drama. "Niet alleen voor de geiten die allemaal worden afgemaakt, maar ook voor de mensen die overleden zijn." De raad deed eerder onderzoek naar de cafébrand in Volendam en de vuurwerkramp in Enschede.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Schepers

  Ik hoop dat hij nu begint met het onderzoek en inziet dat deze ontruimingsactie geen enkel effect heeft voor de volksgezondheid, zodat meneer coutinho gestraft wordt voor zijn advies aan de minister. Pieter van Vollenhove onderzoek het vanavond nog zodat er niet meer leed onder mens en dier komt.

 • no-profile-image

  fransjaap

  Hopelijk doen de rechters die de procedures tegen LNV behandelen ook aan serieuze waarheidsvinding.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jawel, Kritische lezer. ik ook en naar ik aanneem geldt dat eveneens voor Verbaasde Lezer. Maar wij zijn dan ook geen minister! Stel: de SG of DG stapt haar kamer binnen en zegt (want vragen doen zulke lieden nooit) "Gerda, zet eventjes je krabbel hieronder, dan kan het de deur uit. Je weet wel, die Q-koorts toestanden". Dacht je nou werkelijk dat zo'n mens, dat dagelijks honderden krabbels moet zetten, gaat lezen waarvoor zij tekent? Forget it but! Ik ga nu stoppen want moet me om mijn dieren gaan bekommeren. Ik wens jullie en alle andere deelnemers aan dit en ander forums een fijne jaarwisseling en een verbazingwekkend kritisch 2010, vol helderheid, oplossingen en waarheidsvinding!

 • no-profile-image

  overeem

  De namen met adressen van de boeren zijn bekend geworden , het wordt nu tijd dat de namen en adressen van de deskundigen bekend worden dan kunnen we eens natrekken hoe deskundig die deskundigen zijn. Dat wordt volgens ons hoog tijd. Er worden brieven rondgestuurd aan buurtbewoners dat je gerust kinderboerderijen e.d. kunt bezoeken omdat die dieren gevaccineerd zijn. Wat is het verschil tussen een gevaccineerde geit op een kinderboerderij en een geit op een geitenboerderij. Een leuke vraag voor de deskundigen

 • no-profile-image

  zwartebroeker

  Zo'n onderzoek moet er zeker komen. En dan niet aangestuurd door de LNV- of VWS-hoek, maar onafhankelijk ! (Na mkz werd de evaluatie gedaan in opdracht van LNV, zodat Brinkhorst nog lekker in de concept-tekst kon knoeien).
  Voor de nu in gang zijnde ruimingen komt het helaas te laat.

 • no-profile-image

  kritische lezer

  En toch is het mij wat te gemakkelijk. Ik persoonlijk kijk altijd eerst wat ik onderteken!

 • no-profile-image

  koetje

  De raad mag zelf bepalen welke onderdelen men wil onderzoeken;toch iets te vrijblijvend vind ik

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Zwartebroeker, het zijn de top- en beleidsambtenaren die in officiële stukken knoeien. Ministers branden daar echt niet zelf de handen aan. Zij paraferen alleen maar. En lullen zich er weer uit als de zaak uit de klauwen loopt. In het geval van Varkenspest en Mkz waren die topambtenaren Tjibbe Joustra (SG) en Chris Kalden (DG). En Koetje Boe: het is dan ook erg belangrijk dat er vanuit de getroffen sector duidelijk met de Onderzoeksraad voor Veiligheid gecommuniceerd wordt. Het best via een uitermate goed geinformeerde advocaat.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nou Fransjaap, als ik kijk naar de rechter die het Kort Geding van dat dubbele bedrijf in Hoogersmilde behandeld heeft, dan kunnen we justitie wel helemaal vergeten. Het is om moedeloos van te worden. Wat een land!

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Maar Herkauwer toch, "ministers branden daar hun vingers niet aan, zij paraferen alleen maar". Als een minister zijn/haar handtekening heeft gezet, is hij/zij wel degelijk verantwoordelijk voor welk geknoei dan ook dat in het betreffende stuk staat.

 • no-profile-image

  kritische lezer

  En dan vooral dat laatste!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Pieter van Vollenhove was vanavond in Netwerk. Een man die zich steeds meer en sterker heeft ontwikkeld als een van de weinigen op dat niveau die echt ballen heeft. Hij staat voor de goede zaak en heeft een afkeer van gekuip, gekonkel, machtsmisbruik, onwaarheid en doofpotten. Dat bleek maar weer eens bij de Schipholcrash! Hopelijk kan zijn commissie deze vuile zaak gaan onderzoeken en hij zou dan in ieder geval alle gebundelde teksten van de Q-koort forums moeten raadplegen. Want daarin staat erg veel belangrijke achtergrondinformatie.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Kritische lezer,
  DAT is nu juist het probleem, een minister is politiek eindverantwoordelijk en zal al dan niet terecht geslachtofferd worden als het uit de klauwen loopt.
  En de top en beleidsambtenaren mogen vrolijk blijven zitten of worden in enkele gevallen weggePROMOVEERD.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.