Redactieblog

Productschap ziet groeikans Chinese zuivelmarkt

De komende jaren is er weer volop groei mogelijk op de Chinese zuivelmarkt.

Dat concludeert het Productschap Zuivel. Sinds de melaminecrisis in 2008 is de zuivelmarkt in China snel hersteld. "Het consumptieniveau van zuivel is aan het eind van 2009 naar verwachting terug op 90 procent van het niveau van voor de melamine-affaire in 2008", aldus PZ.

De Chinese zuivelindustrie heeft veel campagnes gehouden om het imago te herstellen. Dit lijkt succesvol, gezien de snelle consumptie-groei. Verscherpte overheidscontrole in de zuivelmarkt draagt bij aan het vertrouwen. Aan de hand van het snelle herstel is er volgens PZ groei mogelijk.

In China wordt gemiddeld per persoon 30 kilo zuivel geconsumeerd. Wereldwijd is de gemiddelde consumptie 120 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.