Redactieblog

19 reacties

Opvang voor geitenhouders in klooster

De Fraters van Tilburg, een groep bewoners van het klooster in Tilburg, bieden boeren wiens bedrijven getroffen zijn door de Q-koorts opvang aan.

Boeren en hun familieleden kunnen een paar dagen bijkomen in het klooster. De vijf fraters van de Elimcommuniteit in Tilburg geven daarmee gehoor aan de oproep van bisschop Hurkmans om solidair te zijn met de slachtoffers van de Q-koorts.

De Fraters hebben de opvang aangeboden via een brief aan bisschop Hurkmans van Bisdom Den Bosch. "We hopen een oase te kunnen zijn voor de getroffen mensen die even afstand willen nemen, tot rust wensen te komen, even hun zinnen willen verzetten." De communiteit kan vier personen voor kortere of langere tijd ontvangen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  Juist ja Kani. Bezin jij je ook maar eens op je reacties. Verdiep je wat meer in de materie. Nu baalt misschien wel een hele groep van jou reacties.
  Net als Gert schrijft, een boer kan zijn bedrijf niet in de steek laten.
  Jij hebt een andere kijk op het boer zijn. Zal het waarschijnlijk al vlug bio industrie noemen. Je blik is zo vertroebeld, dat je met gif spuit in je reacties en dat doet een hele groep mensen op deze boerderij site meer pijn als je denkt.

 • no-profile-image

  Jonas

  Ik heb er niet zo veel verstand van, maar volgens mij hoeven er niet veel geiten meer gemolken te worden als een bedrijf geruimd is!

 • no-profile-image

  gert

  Het was niet kwaad bedoeld het is zeker aardig aangeboden maar een boer kan zijn bedrijf niet in de steek laten.

 • no-profile-image

  kani Baal

  Daar kan ik mij heel wat bij voorstellen. Echter het is soms wel eens goed om ons te bezinnen over het geen wij mee bezig zijn.
  verder veel sterkte en gezondheid in 2010.

 • no-profile-image

  kani Baal

  Wat zijn er toch zielige posters. Gelijk weer aan het bedrijfsbelang denken. Dat de fraters dit aanbieden betekent iets....maar ja, die poster heeft waarschijnlijk zelf geen gezonde dieren die afgemaakt worden.

 • no-profile-image

  gert

  wie melkt de geiten

 • no-profile-image

  Getuige van

  .... vergeef hen, want ze weten niet wat ze schrijven .... ! Laat je niet kisten Gert!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Nou nou, Beste mensen, bijna alle reactie's tegen Kani zijn de oorzaak van Gert zijn wazigheid. Als Gert tekst en uitleg had gegeven waren deze woordenwisselingen overbodig geweest. Waar een wil is, is een weg!!!... Als iemand behoefte heeft het aanbod van de fraters te volgen, moet Zij/Hij dat doen!!!... Verder schrijft Kani:'' Dat de liefde voor de dieren'' bij veel Boeren geruild is voor technische en economische cijfers moet ik helaas ook onderstrepen!!!... Jammer!!!... is dat!!!...

 • no-profile-image

  kani Baal

  GJ. Jij hebt volgens mij een vertroebeld beeld van de werkelijkheid.Ook van de waarheid.Moet ik zodanig reageren dat de meeste lezers van deze site zich daar prettig bijvoelen? Je hoeft mij echt niet te vertellen wat in de agrarische sector speelt. Werk al van 1883 af in de agrarische sector. Vele jaren op een boerderij door gebracht.Weet je wat mij het meeste opgevallen is? Dat de liefde voor de dieren opgeschoven is naar de liefde voor technische en economische cijfers. Gevolg. Varkens ruimingen, kippenruimingen en nu weer drachtige gezonde geitenruimingen. Ik wil niet zeggen dat dat allemaal aan de boeren ligt! Echter als de fraters een helpende hand willen bieden dat vind ik een reactie als, wie melkt er dan ?, een beetje koud en bot. Als je dat niet wilt begrijpen dan zegt dat meer over jou dan over mij.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Teun, uit Leusden. Goed idéé, helaas ben ik ook gebonden aan m'n melkveehouderij. Maar misschien is er een Agrarische Bedrijfsverzorging in de buurt van Gert, uit Overeem. Dan helpen/zorgen wij dat de Rekening betaald wordt. groetje's, piet.

 • no-profile-image

  koetje

  Zozo vanaf 1883 dat is best lang zeg en ook nog internetten petje af hoor.

 • no-profile-image

  moniquevos@t-online.de

  Ja Gert, dat is ook het eerste waar ik aan dacht! Groetjes uit Duitsland. P.s. ik ben blij dat ik jullie heb leren kennen. !!!RESPECT!!!!

 • no-profile-image

  kani Baal

  Dan vind ik het nog veel vreemder dat er dan aan het melken van de geiten gedacht wordt. Als het werkelijk zo is dat de poster zelf slachtoffer is van het ruimen dan snap ik zijn reactie nog minder dan eerst.

 • no-profile-image

  ajverschoor@kliksafe.nl

  Beste Jonas en Kanibaal, jullie reactie zegt wel veel van jullie. Je reageert terwijl je weinig of misschien wel niets van de situatie afweet. Gert weet veel te goed wat het is als er gezonde dieren worden afgemaakt, heeft het zelf meegemaakt. En er is denk ik niet een bedrijf waar alle geiten geruimd worden. Misschien nieuw voor jullie, maar alleen drachtige geiten worden geruimd. Reageer hier niet als je niet weet waar je het over hebt.
  Fraters: jullie idee is in ieder geval een goed gebaar.
  Gert: Heel veel sterkte met het verwerken van alles!

 • no-profile-image

  kani Baal

  Getuige.Ik weet heel erg goed wat ik schrijf.Als je getuige bent geweest van een ruiming van gezonde drachtige dieren bekruipt jou dan ook niet het gevoel dat er iets vreselijk mis is ? Dit is waarschijnlijk niet het laatste incident in de agrarische sector. Hier is geen gladde marketing tegen opgewassen!! Waarom denk jij dat er op het journaal geen beelden zijn van het doodspuiten van deze dieren??? Boeren blijven achter met de schade.Bij vele ook emotioneel. Banken , adviseurs, veevoerhandel EN consumenten gaan gewoon weer door naar de zucht van goedkoper en efficiënter. Op naar het volgende....

 • no-profile-image

  Teun

  Wat aardig van de Fraters. Fijn dat er nog zulke lieve mensen zijn die aan anderen denken! Wij zouden er gebruik van maken. Na deze elllllende alles even loslaten. Dat is het beste wat je kan doen. Maar ik begrijp Gerts reactie volkomen. Heel begrijpelijk na alles en niet iedereen heeft een goede melker. Maar ik heb de oplossing.....!!!! Als Piet,Kani en Jonas ingewerkt worden kan Gert met vrouw en kinderen er even tussenuit, Dus Kanibaal je hebt al ervaring....kom op, meld je aan!

 • no-profile-image

  arie

  wat een niveau hier. Het wordt tijd dat jullie een dagje bij de fraters in tilburg gaan zitten. Die hebben nu ruimte voor jullie. Durf dat eens te doen om de geest helder te krijgen

 • no-profile-image

  kani Baal

  Sorry Teun.Ik heb een snijbloemenbedrijf en kan met vorst echt niet weg. Ook daar heb ik dus ervaring mee.......

 • no-profile-image

  Marcia-Lauwen

  Dat vind ik ontzettend lief van de fraters in Tilburg.
  En dat hebben de mensen ook heel erg hard nodig.

  Marcia

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.