3 reacties

Opsturen tankmelk mag niet meer

Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) gaat alle tankmelkmonsters voortaan ophalen.

Tot gisteren stuurden zo’n vijftig schapen- en geitenhouders deze zelf op, maar dat mag niet meer. Landbouwminister Gerda Verburg hoopt dat deze nieuwe maatregel de kwaliteit van de monsters en daarmee de betrouwbaarheid van de onderzoeksresultaten ten goede komt.

Tankmelkmonitoring heeft plaats bij alle 411 schapen- en geitenhouderijen om te controleren of zij besmet zijn met Q-koorts. Voor bedrijven die de monsters opsturen, is het gemakkelijker daarmee te frauderen. Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn er echter geen concrete aanwijzingen dat dit daadwerkelijk gebeurt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Wie zegt mij dat de GD er niet mee rommelt?

 • no-profile-image

  gekke henkie

  zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Laat gerda de monsters dan zelf maar ophalen, komt ze tenminste ook nog is ff in de praktijk....

Of registreer je om te kunnen reageren.