Redactieblog

2 reacties

Ministerie gaat dierenartsen bijpraten over ruimingen

De hoogste veterinair van het ministerie van landbouw, Christianne Bruscke, gaat het ruimingsbeleid uitleggen aan dierenartsen.

"Ik vind het belangrijk om goed uit te leggen waarom we tot deze maatregelen zijn overgegaan."

Bruschke verwacht niet direct dat dierenartsen die nu weigeren om dieren te doden, worden overgehaald. "Het kan wel helpen bij het krijgen van een totaalbeeld van de situatie. Dierenartsen zijn geen dierenarts geworden om dieren te doden. Niemand wordt hier blij van en het is afschuwelijk voor veehouders en hun gezin."

Bruschke vindt het belangrijk om de dierenartsen goed voor te lichten. "Zij kennen de bedrijven goed en hebben een vertrouwensband met de veehouders. Het ruimen van de bedrijven zonder de eigen dierenarts is niet de meest gewenste situatie."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Patrick

    Wel, deze praatjes leggen altijd druk op een dierenarts. Want zo gaan die mooie praatjes, onbewust druk of bewuste druk het zal er zijn. Als dierenarts, eis nu ook een parlementair onderzoek naar de gang van zaken omdat het duidelijk is dat er grote en ernstige fouten zijn gemaakt, zodat we niet weer volgend jaar dezelfde situatie hebben. CDA zal geen fout vinden. Nee logisch, de hellehonden hebben dat ook niet als ze voor de poorten van de hel staan.

  • no-profile-image

    Dries

    Het CDA wil natuurlijk de dierenartsen onder druk zetten om te bereiken dat ze mee gaan doden. Wat hoop ik dat de dierenartsen collectief massaal weigeren. Ze moeten ook voor een andere vorm van verzet zorgen. Ze hebben de macht om wat te veranderen. We kunnen wel blijven roepen dat dit nooit meer mag, maar het CDA doet ondertussen een wedstrijdje wie de meeste ruimingen op haar/zijn naam heeft staan. Is daar een forse bonus voor klaargezet? De gewetenloze, normloze, ethiekloze bandeloze horrorpartij stopt niet totdat ze wordt tegengehouden. Dat moeten we dan ook met elkaar doen. De dierenartsen moeten maar het voortouw nemen. Het LTO laat het immers geheel afweten. Dit moet uitgezocht worden tot op de bodem en er moet beleid worden afgedwongen om herhaling te voorkomen voor elke diersoort. Dierenartsen, doe wat u behoort te doen volgens de ethiek. Verzet u zo dat de kwaadaardigheid en bandeloosheid verder kan groeien onder het juk van het CDA.

Of registreer je om te kunnen reageren.