Redactieblog

323 x bekeken

Maatregelen mestvervoerders geitenmest

Loonwerkorganisatie Cumela adviseert loonwerkers die geiten- of schapenmest vervoeren of uitrijden extra beschermingsmaatregelen te nemen in verband met het risico op Q-koorts.

"We adviseren om mensen die werkzaam zijn met geiten- of schapenmest persoonlijke beschermingsmiddelen te nemen in de vorm van mondkapjes, wegwerpoveralls met capuchon, handschoenen en rubber laarzen", aldus Cumela.

Om verspreiding van stof uit geitenmest te voorkomen heeft het ministerie van landbouw eerder al extra hygiënemaatregelen afgekondigd. Zo moet de mest vochtig worden verwerkt om stofvorming te voorkomen. Bij transport moet de vrachtwagen volledig afgesloten zijn en mest mag alleen uitgereden worden tenzij het direct wordt ondergewerkt of ten minste drie maanden is gecomposteerd. Uitrijden op grasland mag alleen als de mest minimaal drie maanden is gecomposteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.