Redactieblog

1 reactie

LTO: weinig problemen met vervoersverbod

De geitensector zal op dit moment weinig overlast ondervinden van het algehele vervoersverbod voor melkschapen en - geiten.

"In de sector worden weinig dieren vervoerd. De meeste bedrijven voeren geen dieren aan omdat ze werken met eigen opfok", zegt voorzitter Jan van Lokven van de vakgroep geitenhouderij van LTO Nederland. "Er zijn wel bedrijven die de jongveeopfok uitbesteden aan andere bedrijven. Deze bedrijven hebben mogelijk wel last van het vervoersverbod."

Doorgaans worden jonge geitenbokjes afgevoerd naar mesterijen. De aflammerperiode moet nog beginnen, waardoor ook dit transport op dit moment niet plaatsvindt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    schapenboer

    Wat een ongelofelijke egoist ben jij, van Lokven, eerst trek je de melkschapenhouderij met je gietenhouderij [groot,groter,grootst] mee de afgrond in en nu verrek je het ook nog om het tot die ene hersencel van je te laten doordringen dat de melkschapenhouderij zeer zeker wel last van het vervoersverbod zal hebben. het aan je proberen uit te leggen waarom laat ik maar achterwege want ik frees dat dit toch niet tot je hersencel zal doordringen!

Of registreer je om te kunnen reageren.