Redactieblog

LLTB en Arvalis adviseren over taxaties en ruiming

De LLTB en Arvalis gaan Limburgse melkgeitenhouders ondersteunen in de taxaties en bij de ruiming van geiten op hun bedrijf.

Arvalis zal zowel tijdens de waardevaststelling als tijdens de ruiming aanwezig zijn om de ondernemer te adviseren. In LTO-verband blijft de LLTB zich tegen het beleid van LNV verzetten. LTO bekijkt welke politieke en juridische stappen hierin genomen kunnen worden. Dat is afgesproken tijdens een overleg met de Limburgse geitenhouders en de LLTB.

De geitenhouders voorzien dat de aanpak van de Q-koorts de nekslag is voor de geitensector. Met name de combinatie van het doden van gezonde dieren, een algemeen fokverbod en een aanvoerverbod ontneemt de bedrijven, ook waar momenteel geen besmetting heerst, elk toekomstperspectief.

Of registreer je om te kunnen reageren.